30 september - Ont i magen

Blir inget skrivande idag. Ligger hemma hos fader min och har jätte jätte ont i magen. Imorse vaknade jag utav dessa enorma smärtor i magen och sen har dom kommit och gått under dagen idag. Kommer nog att bli en sömnlös natt tyvärr.
Får återkomma imorgon. Natti.

29 september - Tack!

Ville bara slänga in ett sista inlägg för dagen med ett stort TACK. Ett tack för kommentarerna som visserligen är få, men dom få jag fått dom värmer. Tusen tack :)

Nu ska jag och prinsen i magen lägga oss och hoppas på en lång date tillsammans med John Blund. Natten som var fick jag äntligen sova utan konstiga händelser. Sov som en stock och vaknade i samma ställning imorse. Måste ju bara betyda att jag sovit gott?
Imorgon ska jag till den hemska tandläkaren också. Huvva..
God natt!

29 september - Ny barnvagn

Sitter och tittar på barnvagnar på blocket. Kom ju på att vi måste ha en vagn till eftersom vagnen som Saga har måste hon ha i vinter då sulkyn inte går att ha i vintervädret.
För mig så tar det emot att köpa en ny vagn för 6-7000 kr när jag kan hitta en som knappt är använd på blocket för 1-2000 kr istället. Då kan vi ju lägga pengarna som blir över på massa annat mys till bebisen OCH Saga! Det gäller att tänka smart!

Jag måste ändå erkänna att vi faktiskt köpte bilbarnstolen till lillen sprillans ny. Fast vi fyndade den ju på rean. Hehe! Nej, men en bilbarnstol känns som att det vill jag faktiskt köpa helt nytt. Vet inte varför, men mina tvångstankar övertalade mig till det.
Hoppas bara vi hittar en bra barnvagn snart. Man vet ju aldrig när lilleman kommer:)

29 september - Push up för läpparna!

Var och hälsade på min gamla skola idag. Det känns skönt att göra det ibland, för då påminner jag mig själv om varför jag avskydde skolan och hur glad jag är över att ha tagit studenten! Haha. Träffade på lite kompisar där och pratade en massa skoj, sen blev det jobb.
Nyheter till jobbet är att det kom en ny plumper till läpparna idag. Jag trodde helt ärligt talat inte att det skulle funka, så jag strök på det där på läpparna och HEJ vilken chock jag fick. Det började genast brännas till i läpparna och jag blev lätt domnad. När jag senare tittade i spegeln så hade läpparna fått sig en rejäl push up!
Så även fast jag inte vill erkänna det så tror jag att det är min nya "must have". Ni får kika förbi Parelle och titta in den nya rosa läckerbiten.


Här har resultatet börjat minskat, men jag är nöjd!

 

Nu så ska jag bara vänta på att min NisseLasse ska komma hem från sitt jobb så vi kan laga god mat och mysa kvällen lång. Jag är på strålande humör och tänkte försöka smitta av mig på honom så han blir lika busig och glad som jag efter en dag utav arbete.


28 september - Magen vecka 29


Vecka 29+0
Jag tror banne mig att jag ska spricka snart! Ändå har jag haft en sån otrolig tur
hittills som inte har fått några bristningar.
Med tanke på vad som hänt de senaste två veckorna så förstår jag att det gör ont
i magen och i muskulaturen. Min lilla kille växer sig stor! ♥

Hoppas på lite sömn inatt också. De senaste nätterna har jag sovit oroligt och
har mest haft ont i magen. Vaknat av att jag sitter i sängen och pratar med annat
folk som jag trott sitta där men inte finns. Det hände minst tre gånger inatt!
Igår natt så vaknade jag flera gånger av att jag satt i sängen och stirrade ut
Tommy. Tur han inte vaknade för då hade han nog blivit rädd.

28 september - Vecka 29

Bebisen:
Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.
Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Du:
Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

Magen för 9 veckor sedan. Tommy tyckte det blev dags för en ny bild idag, så vi får se om det dyker upp en "dagens" senare ikväll.

28 september - Längtan efter skolan

Hemma och nyäten efter en dag i arbete. Visserligen bara 4 timmar, men dom 4 timmarna känns på kroppen. Jag är hur som helst nöjd! Älskar mitt jobb och är så glad över att jag fått det!

Idag var jag så hungrig när jag åkte hem att jag skakade. Det blev raka vägen in till ICA för att köpa fädig pasta bolognese som man värmer upp i stekpanna. Men man måste ju göra lite extra, så jag köpte färska champinjoner och blandade i. Galet gott!

Vad händer nu då? Klockan är 18 och jag är mätt och redan trött. Kan ju fan inte gå och lägga mig nu, någon måtta får det vara på ålderdomen. Skulle visserligen behövt fixa lite med försäkringskassan, men dom har ju inte öppet. Tänk om man ändå hade haft skola och läxor nu så man hade kunnat sysselsatt sig. Ja jag är seriös skamligt nog!

27 september - Ny telefon

Just ja! Idag så tog min kära framtid fram en underbar sida hos sig själv och överraskade mig med att ta intiativet att beställa hem en ny telefon till mig. Blev en svart Samsung S800 JET som jag skrev om i helgen. Gissa om jag blev glad?! Nu längtar jag tills den kommer.
Varför beställa en Samsung JET när man kan fixa hem en Iphone 4 kan vissa tänka nu. Ja, mitt svar är enkelt.
-Jag behöver inte det allra senaste bara för att det är en trendig sak. Jag vet att jag använder mig inte utav allt som en Iphone innehåller, utan Samsung JET passar mig utmärkt då den har en lite bättre kamera, går bra att surfa med, väcker mig på morgonen och jag kan ringa och smsa. Mer än så behöver jag inte göra med min telefon. Varför betala flera tusen kronor extra för något som jag inte behöver?

Anyway. Igår gick jag och Tommy och la oss 19.40!! Värt att skratta åt, men vi båda var så galet jävla trötta! Jag trodde aldrig att jag skulle lägga mig såhär tidigt..någonsin! Som det känns just nu så kommer jag nog att göra det ikväll med. Iallafall mysa ner mig i sängen och titta på tv.
Så nu ska jag göra iordning en tallrik med fil och flingor som jag har fått ett himlans begär utav på sista tiden! Mumma!
God natt!


27 september - Föräldraträff nr1

God eftermiddag gott folk!
Idag var det äntligen dags för den första träffen med föräldragruppen. Just denna dag där vi pratade om alkohol och våra egna pappors intresse till förlossning kändes inte så överdrivet behövande.
Visst är det intressant att få veta vad som händer med barnet när man dricker. Men med tanke på att jag aldrig ens skulle ta mig ett glas alkohol när jag är gravid så behövde jag nog ändå inte den informationen.
Dock så fick vi reda på att det är en skrämmande siffa (30%!!!) som faktiskt dricker 1-2 glas eller mer vid olika tillfällen i månaden. Jäkligt egoisktist gjort av dessa mammor med tanke på att barnet faktiskt blir medvetslöst i magen. Usch!!
Nej, nästa gång ska bli lite mer intressant då vi ska gå igenom amning och tiden efter förlossning. Nästa tid är alltså måndag:)

26 september - Barn som bits

Hemma efter en eftermiddag hos svärföräldrarna. Vi har tittat på Idol heela hela tiden och jag tänker inte gnälla. Blev ganska fast för det jag med faktiskt.
Om jag hade orkat klivit upp ifrån golvet med min klumpmage så hade jag hämtat kameran och lagt in en bild på Sagas tandmärken som sitter inprintat i min arm. Vi hade slagsmål idag när vi skulle klippa hennes naglar och hennes vassaste vapen var såklart -tänderna.
Vad är det med barn och bitas egentligen? Jag minns inte att jag höll på med sånt, men kommer ihåg när min lillasyster bet mig i ryggen så jag trodde fan i mig att hennes tänder skulle fastna. Illrött, klockrena tandavtryck och lite blod. Då var hon jäkla billig ska ni veta! Men det är ju snart 13-15 år sedan så hon är gott och väl förlåten, haha.

26 september - Svärföräldrarna

Nu ska jag och Saga åka till hennes farmor och farfar, alltså mina kära svärföräldrar. Kanske jävlas lite och kittla svärfar under fötterna och sno tvdosan av honom, haha!

25 september - En dag i stan

Idag har vi varit en tur in till stan för att handla en ny dvd till sovrummet och så ville hjärtat ha ett nytt spel till xboxet. Vi köpte även ett nytt munstycke till dammsugaren så vi slipper slå sönder golvet för att få upp skräpet.
Hjärtat tyckte att jag behövde en ny telefon så vi hittade en Samsung S800 JET som jag blev riktigt sugen på. Den har det mesta jag behöver använda mig utav och jag blev nöjd. Köpte den inte idag, men får se om det blir ett köp till veckan. Min nuvarande stänger bara av sig, så jag skulle bli glad över en ny.

Nej, nu måste jag tillbaka till köket så jag inte bränner kotletterna jag tänkte vi skulle äta till middag. Lyckas alltid med att bränna maten pga. datorn, haha.

24 september - Magen: en allmän egendom?

Jag har funderat lite över det här som många gravida gnäller på, att deras mage inte är allmän egendom som alla får ta på som dom vill. Jag har kommit fram till att jag inte störs av det. Det är underbart att vara gravid och det är underbart att få skapa ett liv. Visst kanske man funderar när en total främling kommer fram och klappar på magen och börjar prata med den (som flera, flera fleera har gjort de senaste veckorna).
Magen har blivit ungefär som ett husdjur som folk rusar till och klappar så fort dom ser den. Ställer en massa frågor om hur "gammal den är", vad det är för kön och om barnet i magen är snäll hittills. Men låt dom hålla på! Det är ju ett underverk som ligger där och det är någon helt underbart. Klart folk vill passa på att känna och ställa frågor, man är ju för fan nyfiken!
Sedan kanske jag inte vill att magen ska bli gruppvåldtagen av flera främlingar som samtidigt sträcker dit händerna utan att höra om det är okej. Det är respektlöst. Men frågar man så får man!

24 september - Sammandragningar

Jag tänkte precis skriva att min mage drar ihop sig till en liten boll. Men det gör den ju inte, för jag har en stor boll på magen. Så för att säga detta korrekt; Min mage har hållt på att dra ihop sig till en stor boll de senaste dagarna.
Igår när jag träffade svärmor så sa hon att den hårda magen nog var sammandragningar. Vad vet jag? Jag har ju aldrig varit gravid förut så jag vet ju inte alls hur saker och ting ska kännas. För när magen drar ihop sig så gör det ju inte ont, det bara spänner och känns lite granna om jag ska försöka att räta på ryggen.
Alltså. Jag har nog sammandragningar flera gånger om dagen nu och jag har inget vetat först än igår.
Tänk om det ändå kunde finnas en stor uppslagsbok för gravida som innehöll precis allt man vill veta. Hur sammandragningar är och känns, hur värkarna känns, varför det gör ont här och där, varför hit och varför dit. Jäklar vad lätt graviditeten hade varit då!
När man läser om alla saker på internet osv så står det bara "nu kan du få sammandragningar" eller "foglossning känns när det väl är". Ja men. Om det var så himla lätt, då hade jag ju sluppit åkt till förlossningen för att få foglossning fastställt och så hade jag sluppit gått och undrat över spänningarna i magen i flera dagar?

Nu låter det nog som att jag gnäller över sammandragningarna, men så är inte fallet! Jag tycker faktiskt att det är mysigt när dom kommer för då vet jag att det händer saker.
Jag är den som inte är direkt rädd inför förlossningen. Jag är mer spänd och längtar tills det ska hända och tills jag äntligen ska få känna att "nu är det dags".
Smärtan får vara som den vill för smärta kommer det är bli. Men det är ju bara ett tecken på att det faktiskt händer något och att våran lilla kille vill ut till oss nu.
Sen så kommer jag säkerligen att ligga där och skrika som en stucken gris och sura på Tommy. Men det är smällar som jag och han får ta och skratta åt efteråt. För lite mysigt är det ju ändå ♥

24 september - Dags för bilder

Hemma idag igen och jag är galet sugen på fil och flingor så därför slänger jag bara upp lite bilder ifrån min helg hos pappa. Vi var nämligen på Jamtli!











Jag och Saga fick en hel dag på Jamtli med min familj. Mor, plastmor, syster och far.
Jag tar detta igen; Saga är inte min dotter så alla förstår :) Mitt och Tommys barn
ligger fortfarande i magen och beräknas komma om 11 veckor. Uträttat och klart!

23 september - Yrar

Känns som att jag bokstavligen skulle kunna snora ner Tyskland så snorig som jag är! Just nu så bränner hela ansiktet, jag snorar och tror banne mig att jag börjar yra också. Fick för mig att jag såg skuggor som gick över väggarna, men nog fan måste jag yra då? Feberyra eller något. Fast å andra sidan så kanske "vålnaderna" som jag skrivit om är tillbaka. Who knows..

Nej, jag måste nog knapra alvedon och lägga mig. Herren i hemmet ska ju ändå bara titta på HOCKEY. Det är inte ens Sverige mot något lag, då hade jag gått med på att se själv.
Vem i hela helvete kom på den sporten och VARFÖR låter telia oss ha canal+sport FRITT i nästan två veckor?! När jag är sjuk också om jag ska vara egoistisk och tänka så....
Nej, jädra telia! Dom vill att folk ska skilja sig efter dessa veckor så fler killar vill skaffa den kanalen. Jag är helt hundra på det!
Då vill jag ha canal+drama i två veckor och så ska dom BARA visa The notebook och sånna filmer. Då ska männen få se hur roligt det är! Heeh!

Nej, åter igen, jag måste nog lägga mig. Tror att jag är mer arg för att jag är sjuk än vad jag är på allt annat. Lika bra att lägga mig istället för att lipa på sporten.

23 september - I ♥ DAD

Idag är jag hemma och är sjuk. Den här skiten har hållt i sig över tre veckor nu. Kanske börjar bli dags att bli frisk borde man tycka, men nepp. Min kropp har varit mer anti mig än någonsin sedan jag blev gravid, haha.

Efter jobbet igår så tog jag en fika tillsammans med min vän Lina. Vi har inte träffats sedan vi tog studenten i juni och magarna var mycket mindre än vad dom är nu. Hon ska nämligen också ha bebis fast i november. Så ville ju få träffa henne innan den lilla ska komma:)
Det komiska med henne och mig är att hon är raka motsatsen. Hon har inte mått illa, inte vait sugen på saker, ingen halsbränna, ingen foglossning och ingen smärta. Allt har bara flytit på perfekt! Då blev jag riktigt avundsjuk men hoppades för hennes skull på att sista tiden skulle flyta på lika bra som det gjort:)
Efter att vi fikat klart så gick vi förbi HM där jag inte kunde undgå att handla en body och strumpor som jag kikat på ganska länge.


Nu ska jag lägga mig i sängen igen och dricka varm mjölk med vitlök och honung. Min mor har tjatat på mig om den drycken sedan igår, så jag får väl dricka det då och se om det fungerar. Usch, jag får redan kväljningar utav bara tanken!

22 september - En dålig dag har aldrig ett slut

Imorse gick plastmoffa upp till himlen och hälsade på änglarna. Han ville stanna där så han kom aldrig mer tillbaka ner till oss. Så nu sitter han där uppe och har det förhoppningsvis jätte bra.
Vila i frid Ragnar.

Bara för att dagen började dåligt så måste det ju hända mer saker. Därför så gick min förkylning över till hög feber på kvällskvisten.
Så nej, en dålig dag har aldrig ett slut. Ska snart lägga mig och gömma mig för resten utav kvällen.


22 september - Vecka 28


Bebisen:
Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Du:
Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

21 september - En dag på stan

Ja. Det som började med att bli en kort dag slutade med att jag stannade kvar hela dagen i stan. Kom alldeles precis hem.
Jobbade till 14 och efter det så hämtade min kära bror upp mig på jobbet så vi har spenderat lite syskon tid. Fikat, tittat på bebiskläder och snackat en jävla massa skit från himlen och ner på backen.
Efter att ha vandrat runt någon timma så åkte vi båda med mamma för att titta på en ny lägenhet till henne. När titten var över så åkte jag och mamma iväg till Willys så jag kunde handla upp min stackars lön på mat. Avskyr att handla mat för jag har ingen aning om vart den tar vägen när man väl handlat den! Känns som att vi aldrig lagar mat här hemma men ändå så står skåpen tomma.

Nu ska jag hoppa in i duschen och överraska herren i hemmet. Saknat han idag!

21 september - Tidig morgon

Usch vad jag avskyr tidiga mornar! Är trött som en jäkla åsna och kan knappt hålla ögonen öppna.
Inatt smittade jag Tommy också så nu är det han som är jätte förkyld. Känns som att den här fökylningen kommer att gå i många cirklar innan den tänker lämna oss tre.

HAHA! Nu startade min väckarklocka som spelar volbeat och då började Saga headbanga!

20 september - Matlagningens dag

Vilken kort dag det har varit idag! Efter förra inlägget så tog jag mig en låång varm dusch. Efter duschen så började det värka i magen igen så då tog jag och la mig för att vila en liten stund. Vila en liten stund gick jävla snabbt och blev en vila på över en timma, men det får man sånna här dagar.

Till middag idag så kom kreativiteten fram och jag gjorde egna köttbullar till middag tillsammans med potatismos och brunsås.
Till 400 gr köttfärs:
½ dl havregryn
1 dl vatten
1 ägg
salt och peppar efter smak
Blanda havregrynen med vattnet och låt dra i 10 minuter. Efter det så blandar du i ägg, köttfärs och kryddor. VOILA!


Till efterrätt idag så har mitt hjärta gjort glass-smooties. Han tog fram sin söta sida idag:)
Till 4 glas smootie:
8 dl yoghurt (men vi är onyttig och tar vaniljglass)
250 gr frysta bär
1 banan
1 msk honung
1 ½ dl juice (vi tog apelsin/mandarin/äpple)
1 msk pressad citronsaft
Blanda rubbet och mixa! Låt gärna glassen stå framme ett litet tag innan så blir den lättare att mixa ner tillsammans med det andra.


Så nu ska jag och Tommy titta på innebandy som börjar klockan 19 och frossa i smooties. And that's my night!
Imorgon är det dags att jobba igen. Ska faktiskt bli skönt att få jobba av sig och hålla på med det som man verkligen tycker om!

20 september - MVC

Så var man åter hemma efter ett besök hos barnmorskan.
Lillen växer för fullt och hans hjärta lät även idag jätte bra. Finns inget mer underbart än att få ligga där och lyssna till bebisens hjärta samtidigt som man känner att han ligger och sparkar.
Nu är det bara att invänta nästa besök. Nästa vecka så börjar även föräldragruppen.

Nu ska jag gå och äta mig en lunchig frukost och sen så måste jag nog vila ett litet tag. Vi somnade strax efter klockan 20 igår, men ändå så är jag trött idag. Måste nog vara hösten som påverkar dygnsryttmen lite:)

Åå andra sidan kanske jag ligger kvar lite. Ligger och tittar på magen och ser hur han stökar på och lyfter där inne. Huden "springer runt" på magen. Eller ja..mer en stor knöl, haha.
Min och Tommys lilla buse

19 september - Smärta i magen

Har inte alls haft tid att sitta vid datorn i helgen vilket har varit otroligt skönt. Har egentligen inte tid nu heller då jag tar igen lite tid med min egna lilla familj här hemma.

Inatt blev det en tur till förlossningen..igen. Jag har haft så jädrans ont och sånna spänningar i magen sedan i fredags att dem ville titta hur det var med lillen och kolla vad det kunde va. Vi här hemma är bara glad över att det inte var någon som ville ut. Hur skulle jag ha klarat det utan Tommy då han inte var hemma?!
Prinsens lilla hjärta slog perfekt iallafall och hans otroliga rörlighet dygnet runt tydde på att han mår bra där inne.
Även fast vi längtar mer än allt annat tills han kommer så får han faktiskt ta och ligga där inne och fortsätta ha det bra tills tiden har gått ut.

Igår kväll lyckades jag spela in en liten snutt på lillen när han juxa på i magen. Hela magen går i vågor ibland och sen så ser det ut som att han ligger och trummar.

Nu ska vi lägga oss och äta glass. Förhoppningsvis blir det till att somna tidigt så jag orkar upp till imorgon då jag och magen ska till barnmorskan igen och väga/mäta. Ska bli intressant!

17 september - Familj i ansiktsmask

Sitter just nu med min sista ansiktsmask i. En fuktgivande mask ifrån Dior HydraAction blev dagens val. Imorgon när jag kommer hem så slänger jag in bilderna på hur hela familjen sett ut ikväll. Den största njutaren av ansiktsmaskerna har banne mig varit min pappa, haha!
Vi beställde hem kinamat ikväll allihopa och nu ska vi mysa ner oss i soffan och titta på film. Eller ja.. Alla utom lillasyster som ska träffa sin pojkvän. Jag vill också vara med min pojke. Iallafall på natten när det är ensamt.

17 september - Jag ska städa

Dags för att åka på jobbet och jag efterlämnar mig världens stökigaste lägenhet. Ibland har jag så bråttom att jag bara droppar sakerna där jag står och börjar på någonting nytt. Det blir en ond cirkel vill jag lova.. Jag har tur som har en sambo som orkar med mina stökigheter.

Denna helg är jag sambofri och första kvällen spenderar jag hemma hos min pappa tillsammans med min syster och plastmor. Vi ska äta kinamat, titta på film och lägga ansiktsmask. Ni vet typiska "tjej grejer".
Igår ringde min plastmor och berättade att jag fått en lillasyster. Jag fick panik och fattade inte ett dugg vad hon menade. Visade sig sen att dom har köpt en liten kisse som kommer på måndag. Alltså, en liten lillasyster:)

Förlåt älskling. Jag ska städa.

16 september - Vecka 27+2


Ärligt talat så ser jag ingen skillnad. De senaste dagarna så har det känts som om
magen blivit mindre till och med. Men det är nog bara psykiskt.
På måndag så är det dags för barnmorskan igen och då ser vi vad som hänt.


16 september - By the way!

Magbild kommer senare ikväll.

16 septemer - En helt vanlig dag

Har ingenting att skriva idag. Ingenting som är speciellt nämnvärt, inget extra, ingenting har hänt. Eller ja.. Vi kom ju visserligen nyligen hem ifrån svärmor som bjöd på middag:) Tommy och hans pappa klagar som vanligt på mig och min förmåga över att inte förstå deras idiotiska skämt. Ungefär så har denna dag sett ut.
Sitter för övrigt i sovrummet och tittar på hur otroligt fint det blev när jag bytte gardiner. Jag vill på IKEA nu så jag kan få köpa mer gardiner och byta runt om i hela lägenheten! Blev så inspirerad helt plötsligt och vill dekorera om i lägenheten.

Ska väl förflytta mig till soffan och titta på film med Tommy nu. Han tjatar om att han vill se Toy story 3, men jag vägrar! Jag är rädd och får myror i kroppen utav dom filmerna.


16 september - Kall dag

Morning!
Vilket underbart väder Jämland har idag. Blåsigt, kallt och mulet. Aldrig så att hösten visar sig kanske?
Idag väntar ännu en dag hemma utan speciella planer. Skulle velat varit ute på promenad, men jag vet att om jag tar med sessan ut i vagnen i dessa backar vi har utanför så kommer jag att bli sängliggandes resten utav dagen. Känns som att vi hellre hittar på andra saker då.

Nej, lite frukost på det här så kanske värmen kommer.

15 september - Cappuccino

Det blev ingen match ikväll då sessan blivit sämre. Så nu är Tommy nere på affären och handlar frukt och cappuccino så blir det mjukbyxor och mys framför tvn ikväll istället.
Innan vi slänger på en film så ska jag samtala med chefen om de närmaste dagarna och sätta på vattnet till cappuccinon.
Pst! Jag fuskar och gör inte min egen cappuccino, utan jag använder vatten och pulver. Men nog ska ni se att det är gott det med!

Fick nyss ett nytt brev från centern. Undra hur less halva Sverige är på valet i det här läget? Varje jäkla dag så får jag ett brev om att jag ska rösta på varje parti och hur bra dom är och vad JAG får ut av det. Det vet inte dom ett skit om!
Tänk att man inte ens kan få gå in på ICA och handla en mjölk jäkel utan att ska bli stoppad av tre olika partier som vill proppa på mig en massa papper.
Länge leve dagen då valet är över!

15 augusti - Ett skratt närmare friskheten

Nu har mitt kära hjärta slutat och tur var väl det! Som vi alla har skrattat den senaste halvtimman. Jag tror på att ett gott skratt inte bara förlänger livet, utan man bli nog banne mig friskare också!

Snart är det dags för tråkigheter. Det vill säga att det är dags för att laga mat. Funderar på om inte Tommy ska få laga middag idag för jag är helt utan ideér och då blir det tråk-middag.
Lite senare ikväll ska Tommy spela innebandy mot min brors lag. Kanske jag till och med tar med mig kameran idag och försöker få med dårarna på bild.

Nej dricka vatten var det ja.

15 december - Äntligen!

Nu har jag fixat lite till och känner att jag är nöjd för ett tag iallafall. Det är hur som helst bättre än tidigare designen:


15 september - Stök på bloggen

Det får se lite stökigt ut på bloggen nu. Jag vet inte riktigt hur jag vill ha det än och jag säger bara en sak; Jag har aldrig svurit så mycket som jag gjorde när jag skulle hålla på med headern på photoshop!
Stökar vidare om ett tag, nu vill jag äta lunch.

15 september - Heldag hemma

Good morning! Idag är jag hemma hela dagen med en tussig liten guldlock. Min egna förkylning säger egoistiskt nog att det faktiskt är lite skönt att få mysa hemma hela dagen.
Jag åt nyss frukost, exotisk müsli med mjölk och tänkte att jag skulle göra lite annorluna genom att krydda med kanel. JO tjena! Som om jag kände någon smak i huvudtaget. Har inte känt någon doft eller smak på hela morgonen. Och då tänkte jag, varför inte ta och äta lever eller någonting annat äckligt närman ändå är nollställd?
Ja, kanske är tur att man är hemma från jobbet ändå med tanke på att jag hade inte kunnat känt någon doft. För det är faktiskt svårare att sälja dofterna när man inte känner dem själv.

Idag hade jag tänk se vad jag orkar och kan göra med bloggen. Funderar på att ta mig i kragen och fixa en header, men latheten säger alltid att det är roligare att göra någonting annat. Plus att jag bokstavligen suger på photoshop. Vad hände med paint liksom? Haha!

14 september - 91 dagar kvar till BF

Idag går jag in i, som dom säger, vecka 28 (27+0). Dock föredrar jag att säga vecka 27 för annars säger mitt huvud att det är kortare tid kvar än vad det är.
Jag har alltså 91 dagar kvar till beräknad förlossning.
Jag har gått 189 dagar av 280.
Prins är beräknad att komma den 14e december.

Snart kommer ni att få gissa när prinsen vill komma ut. Jag själv tror att han kommer att komma den 30e november. Alltså två veckor tidigare än beräknat. Tommy är nära mig och gissar på den 28:e november. Vi har en tendens i våra släkten att alla ska komma tidigt, så magkänslan säger att denna gång är densamma.

Vi ska ta en ny bild på magen i veckan och se vad som hänt de senaste två veckorna. Med tanke på vilken fart som min mage har växt på senaste tiden så är jag förvånad, och glad (!), över att jag inte fått bristningar än. Jag har varit lite duktig iallafall med att smörja in magen, så vi får väl se hur det blir framöver :)

14 september - Yves Saint Laurent

Så var jag hemma efter en lång dag inne i staden. Kom iallafall hem tidigare än vad jag trodde att jag skulle göra och det tänker jag inte gråta över!

Ikväll har jobbet haft en Yves Saint Laurent kväll med middag och skoj. Det är så otroligt roligt att få vara på sånna här saker och lära sig en massa nytt!
Med i påsen hem ikväll var en ny foundation, Teint Miracle, ifrån Lancôme (1) som ska komma i butik när som helst. Fick även YSL's concealer Anti-cernes (2), som är super duper att täcka mörka ringar under ögonen! Sist men inte minst så låg det en YSL voile éclat dété tan booster (3) i den lilla gopåsen.

Nu känner jag mig laddad för att jobba igen. Man får lite extra inspiration till make up och sånt roligt. Hoppas jag har en make up inspiration snart så jag kan föra detta liv vidare!
För er som inte vet så jobbar jag som säljare av kosmetik och hudvård på Parelle cosmetics i Östersund. Jag har även hand om brud/fest make up, samt make up inspirationer.

13 september - Lancôme gel éclat

Nu minsan slänger vi in ett inlägg för att fira! Ikväll använde jag för första gången upp det sista ur min ansiktsrengöring. Jag har alltså för första gången använt en hel tub med rengöring utan att byta! Låter kanske lite löjligt, men med mitt jobb så blir man lite bortskämd och får nya produkter titt som tätt och då orkar jag inte använda upp det jag "håller på med", utan jag byter till det nya.
Rengöringen var Lancôme gel éclat. Den har varit den rengöring som jag känt varit mest behövlig för min hud de senaste veckorna. MEN just nu så inväntar jag fortfarande min nya ifrån Chanel och hoppas på att den är lika underbar.

Undra om inte det börjar bli dags att slänga in en flik för hudvård snart?

13 september - Vecka 27 (imorgon)

Kommer inte att vara hemma imorgon då jag ska jobba och sedan på kvällen är jobbet bjuden på middag med YSL. Så jag tänkte att jag klipper in detta nu:

Vecka 27
Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.
Lungorna är fortfarande inte färdigutvecklade, men om din bebis skulle födas för tidigt skulle de kunna fungera med medicinsk hjälp.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.



Det komiska i det här är att nyss så kände jag prinsen hålla på med något konstigt i magen. Dock fattade jag inte vad han höll på med där inne först än jag läste att det kunde vara hicka. Och andfådd? Allvarligt.. Det PLUS förkylning. Man skulle kunna tro att jag löpt ett jädra marathon när jag gått upp för uppförsbacken utanför oss. Host, haha!
Kliat på magen har det gjort länge. När jag är ute så kan jag ju inte låta bli att klia, så folk tittar på en som om jag har löss på magen, heeh!



13 september - IKEA

Vad klockan tickar iväg när man är inne i någonting! Idag slutade jag jobba klockan 14 och var hemma i samma veva som Tommy slutade för omväxlingens skull. För första gången på länge så kunde jag laga middag (blev korvstroganoff) och äta tillsammans med familjen.
Sedan middagen så har jag suttit på IKEAs hemsida och gjort iordning en inköpslista tills vi ska iväg på en sista runda innan prinsen kommer. Dock så är det inte mycket saker till barnrummet eftersom vi fått så mycket till båda barnen:)
Den här gången tänkte jag uppdatera lite i sängkläder, gardiner och köksredskap. Vill även ha en ny matta och nya lampor till kök och vardagsrum, men faktiskt (!!!) så hade inte IKEA någonting att erbjuda som jag var intresserad utav.
Just nu så har vi en "luddig" matta som Saga älskar att dra lös trådar i. Dessutom så är den skitsvår att dammsuga då allt smådamm och skit gömmer sig inuti den. Nej, jag vill ha en mjuk , icke luddig, matta för ett bra pris. Vem vill betala 5000:- för en matta?! Inte jag iallafall!


Eftersom vi är expert på att slänga saker under sängen så är en sånhär sänglåda ett absolut nödvändigt inköp denna gång. Då kanske vi slipper krypa under för att hitta saker, heh.

12 september - Sjuk av stök

Har äntligen slagit mig ner i soffan i några sekunder för att vila. De senaste dagarna har jag inte mått så bra och Tommy har jobbat en massa, så då har våran lägenhet fått lida och blivit stökig och äcklig.
Nu blev jag less över att för varje gång jag ska ta något ut kryddskåpet i köket så blir jag kladdig utav os som fastnat på fläkten, och för varje gång jag går in i sovrummet så står det en "saker som ska göras" -kasse på golvet och inte blir gjord. Nej, nu tog jag tag i allt och rensade lådor och bytte gardiner.
Foglossningen fick onda och snoret fick rinna bäst fan det ville! Jag kan ju inte ska drunka och dö förbannad i mitt eget hem för att jag är lat.

Nu är jag klar och trött så nu ska jag ta mig en dusch, poppa lite popcorn och koka te. Som jag skrev innan så är helgen ännu inte över, så jag ska mysa bort de sista timmarna av den här underbara helgen.

12 september - Åre


Egen bastu, öppen spis och ett underbart mysigt sällskap. Jag hade ett toppen dygn!

12 september - Hemma från Åre

Trött tjej kom nyss hem ifrån Åre. Ska lägga mig och vila lite till bredvid hjärtat, för än är inte helgen över!
Lite senare kommer fader och plastmor hit med våran bokhylla som vi beställt från IKEA. Vi håller på att fixa lite smått med barnens rum nu nämligen. Ska se om jag hinner lägga in bilder ifrån helgen innan dess.

11 september - Åre Holidayclub

Nu ska vi fixa det sista och sen bär det av mot Åre för ett mysigt dygn tillsammans.
Världens lyckligaste tjej

10 september - Chanel Solution

Rev av skavsårsplåstrena idag så allt skinn följde med. AJ ajajajj säger foten. Nu önskar jag att jag hade köpt Chanel Solution Destressante Calming Emulsion när jag väl tänkte göra det. Den lugnar nämligen huden och läker såren.

Men nu ska jag fortsätta laga middag till min älskade familj istället. Idag blir det hemmagjorda hamburgare och färska champinjoner. Mums!


10 september - Sjuk

Ligger hemma och är sjuk. Sa ju att det skulle komma när som helst, och självklart skulle det bryta ut dagen innan vi skulle åka bort på en myshelg. Men trots sjukdom och jäkelskap så vet jag att det kommer att bli en underbar stund ändå. Som jag har längtat efter denna helg!

Nu ligger jag bara i soffan och känner när prinsen sparkar i magen. Har brukar inte hålla igång på dagarna, så jag njuter för fulla muggar av att han sparkar när jag väl är vaken. Min och Tommys lilla prins ♥

Nu kom T hem efter en promenad på ICA, så jag ska ut i köket och rota i påsen och titta vad han köpt för gott.

9 september - Innebandy

Kommer bara hem sent nu känns det som. Kom precis hem ifrån stan efter en dag av lugnt jobb och middag hos mor min. Jag har lärt mig att är PALT idag! Måste vara för att jag är gravid som jag tycker om det nu, har aldrig gjort det innan, haha.
Tommy hade innebandymatch ikväll också. Var lite folk och tittade så det kändes sådär småtråkigt att titta. Men jag håller fast vid att gå på dom matcherna! :)

Just ja! Idag har jag och hjärtat varit förlovade i ett år. Så i helgen blir det boende på hotell och ha mys :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova. NATTI!

8 september - Resultat


Resultatet av en delvis misslyckad färgning och ett spontant luggklipp.

8 september - Vecka 26


Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.
Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt.

(Dock ser ju bildens mage lite mindre ut än min, hahaha :)


8 september - Spontant klipp

JAG HAR KLIPPT LUGG! Blev så otroligt less på mitt hår idag så jag gick in till frisören hos AQUI och frågade om hon hade en tid att klippa lugg då, och vips så var jag några hårstrån fattigare. Jag blev faktiskt nöjd, men det är fortfarande lite ovant. Var ju över ett år sedan som jag hade lugg sist och då hade jag mitt långa långa hår.
Det är nog hårets dag idag, för min kära lillasyster har äntligen förstått att hon inte ska vara vit i håret, utan brunett. Jag måste nog säga att jag är stolt över henne!

Om jag orkar så lägger jag in en bild eller två sen. Jag har åkt på en dyngförkylning, så nu ska jag ta två alvedon och lägga mig i soffan och suga på ett paket halstabletter. Nu är nog febern olyckligt nära..

7 september - Chanel mousse douceur

Vilken lång dag det blev! Jobbade 14-18 och sen har vi haft möte. När vi har sena möten så blir det ju sen buss hem, så jag kom nyss innanför dörren. Hjärtat sover och jag vill bara krypa ner bredvid, men magen skriker efter mat och kroppen skriker efter dusch. Om jag skyndar mig så hinner jag mysas lite innan jag somnar :)

Vi fick lite nya produkter idag också, men jag fick beställa mina då dom inte fanns hemma. Det blev Skin perfection ansiktscreme från Biotherm och så blev det Mousse douceur rengöring ifrån Chanel. När dom kommer så kommer min hud att bli jätte glad då den varken vet ut eller in nu när vädret är så växlande ute. Tänk att man märker direkt på huden när vädret ute växlas! Jätte konstigt.


6 september - Rödhårig

Jag har blivit rödhårig. Svårt att få rödfärgen på bild, ser mer orange ut är rött.

FÖRE                                                         EFTER

6 september - 100 dagars

Glömde säga att igår var det 100 dagar kvar tills det är beräknat att våran prins ska komma!! Bara för att skoja till det med 100 dagars så blev det en fika på stan med föräldrarna där vi firade.
Jag är så glad och längtar så otroligt mycket tills han är här hemma med oss. Idag är det 99 dagar kvar och jag längtar mer och mer. Att han håller på och sparkar en massa gör längtan inte lättare. ♥

Nu har vi fixat Marielles hår och myser med chailatte.

6 september - Färga håret

Vad dagen gått fort! Kom precis hem ifrån Trångsviken där jag spenderad dagen med Sara och svärmor. Var och köpte lite hårfärg nere på ICA innan jag kom hem eftersom Marielle kommer hit när som helst. vi ska fixa och färga håret på varandra. Dock hade dom bara ljusröd färg nere på ica, så vi får väl se hur resultatet blir, haha.
Kanske kan slänga in en "före och efter" på håret sen.

Men nu ska jag skynda min att laga mat till en man som snart kommer hem efter att ha jobbat över och till hans lilla dotter som är super grinig av hunger. Jag har dock ingen aning vad jag ska laga för något. Jag är sämst på sista minuten middagar.


5 september - Skavsår

Nu är vi hemma efter en dag i staden. Var ute och gick i 2 och en halv timma (!!) och fick tre sjujäkla stora skavsår utav mina nya skor. Angelica goes SAD face, och speciellt när ett sår är öppet. Nu ska jag försöka få på ett Compeed plåster på ena foten så jag slipper gå som en kratta. Men med dom skorna så kan jag ta alla tre skavsår för jag älskar mina nya skor!

Nej, nu ska jag fixa plåstret och sen krypa intill Tommy och titta på Tough love.

5 september - Gårdagen

Blev en bra men konstig gårdag. Var ju som sagt på stan och shoppade med min far och hans fru hela förmiddagen och hade det jätte trevligt.
Efter att ha kommit hem så slog slöheten in och vi låg bara i soffan och tittade på film medans tiden inte verkade vilja gå alls. Efter två filmer på var klockan "bara" 23:00 och vi var ännu slöare men inte tillräckligt för att somna. Kanske blir en piggare kväll ikväll :)

Idag ska vi in till stan igen och ha mys hela familjen. Så nu är det frukost och sen är det väl bara till att fixa sig.

Lite utav gårdagens handling. Har bestämt mig att jag ska införskaffa mig en väst till hösten också. Såg att gina har en råsnygg med skinn på bysten!

4 september - Vagabond

Tur att jag åkte in så pass tidigt som jag gjorde för vi var inte klar först än nu. Blev två par skjortor, ett par skor, tre tröjor, leggings och lite smått.
Jag som vanligt hittade inte skor utan tog med mig pappa in på Euro sko och så hittade han ett par råsnygga Vagabond kängor direkt åt mig.
Någon jacka hittade jag inte. Den som var någonlunda gick inte ens runt magen och urvalet var skit. Så får bli en extra tur om någon vecka istället.

Nej, nu vill jag hem.

4 september - Välgörenhet

Vem fan kriver upp klockan 8,00 på en lördag? Jo jag eftersom jag ska åka till stan och ha en mysdag med min plastmor och handla lite. Bortskämt och jag gillar det! Nej nu skojar jag, jag är inte bortskämd. Dom tycker synd om min garderob som inte innehåller ett enda par byxor som jag kan ha och magen fryser eftersom jag inte kan ha någon jacka. Så det är välgörenhet dom sysslar med.

Nu ska jag pussa gubben och fixa mig.

3 september - Sjukskriven

Har ont i läpparna och munnen och det är ett tecken på att jag börjar bli sjuk. Jag vill inte bli sjuk just nu, det känns som att det har varit tillräckligt med saker fram tills nu. Gud vill straffa mig och hålla mig klen på ett eller annat vis och man kan undra varför. Tur är väl att jag är gjord av sten!! Haha.

Farbror doktorn var det idag ja! Var till en vänlig herre som sjukskrev mig på 50% tills vidare. Jag är faktiskt glad över hans beslut för jag vill inte sluta jobba! Jag vill inte sitta inomhus och ha ont som en jäkla kärring, samtidigt som jag vet att jag kan inte jobba heltid och knappt kunna stå upp. Det var en bra doktor!
Det komiska var att när vi satt inne i rummet och han fixade med papprena så kunde jag pinsamt nog inte hålla mig för skratt. Det var så att bebisen fick för sig att vakna och för första gången sparka såg att ut som att någon spelade på en trumma ovanpå magen min. Redan en busunge!

Nu kom Karl så nu ska vi titta på fotboll, Sverige - Ungern.

2 september - Batman The Dark Knight

En utav de allra bästa filmerna jag vet är Batman The Dark Knight. Jag absolut älskar den filmen! När den gick på bio så gick jag och såg den tre gånger MED min batman tröja på. Hela kroppen ryser när The Joker säger "Why so serious?". Visserligen så hade jag nog inte fått sånna rysningar om det varit någon annan är Heath Ledger som spelade The Joker.
Så var gör man då när man älskar en film, har den på datorn och inte har någonting att göra? Jo, man kokar te och slår sig ner i soffan och tittar på den, det, The IT - Batman The Dark Knight.


2 september - Sluta bränn tevattnet!

Så har snart hela veckan gått. Idag var min sista arbetsdag för den här veckan och måste faktiskt erkänna att det är lite skönt. Jag verkligen älskar mitt jobb, men när man mår mindre bra så är det inge roligt att jobba. Jag nästan känner mig sjuk bara för att jag inte kan jobba i mitt vanliga tempo och hålla igång som jag alltid gör.
Idag var jag inte så kry efter gårdagens fågeljakt så jag har fått suttit på en pall och packat upp varor. Kanske får ta dit en rullstol som Elin kan skjutsa runt mig på, haha.

Pappa och plastmamma var nyss här och hälsade på. Jag fick ett fint inslaget paket med en kokbok inuti utav dom med ett meddelande om att det var dags att sluta bränna tevattnet. Ha...haha...ha.

1 september - Vecka 25


Vecka 25+1
Våran lilla prins


1 september - Dags för Livet på BB

Nej vad säger ni? Är det inte dags att fixa chailatte och skära upp fruktsallad. Om 20 minuter börjar ju Livet på BB och den som missar det borde skämmas enda fram tills lördag när reprisen kommer.
Dags att skynda och gissa om jag är sugen på fruktsallad nu!

1 september - Fågeljakt

Tänk att jag redan jobbat 3 dagar och det känns redan som om det gått flera veckor. När man väl jobbar så försvinner man verkligen i jobbet.
Idag så hade vi inte bara en, utan två, fågelincedenter på jobbet. Stod ensam i butiken (typiskt) och så flög det två små gråsparvar in i butiken och rörde runt. En upp på övervåningen och en nere. Så efter att ha jagat fåglar i en timma så var jag helt SLUT och insåg att jag måste börja tidigare imorgon för att torka fågelskit i butiken och dammsuga massa fjädrar. Ingen bra dag!

Nu har jag vinkat av mitt hjärta som ska träna. Konstigt att även fast man bor ihop så hinner man aldrig träffas för det är jobb, möten, träningar och sen så vips ligger man och sover. Men jag är ändå nöjd för jag har världens bästa vid min sida oavsätt avstånd.


Min prins, min framtid!


1 september - Palmcrantzskolan

Blev jätte sen hem igår så det fick bli no update. Nu ska jag fixa till ansiktet lite och åka in till stan för ännu en dag på jobbet. Funderar på att åka upp och hälsa på Palmcrantzskolan innan dess på en kopp kaffe.
Ikväll kommer jag hem i bra tid så jag inte missar Livet på BB. Då jävlar!
Time to go!

RSS 2.0