30 november - Vecka 38+0

Bebis:
Nu är bebisen redo att möta sin publik. En genomsnittlig bebis håller fortfarande på att lägga på sig underhudsfett, för att kunna klara temperaturskiftningar bättre efter födseln. De flesta bebisar väger mellan 2,7 och 4,3 kg när de föds och pojkar brukar vara något tyngre än flickor. Alla inre organ är färdigutvecklade, men lungorna är de som når full utveckling sist.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus.

Du:
Du kanske mest känner dig som en strandad val de sista veckorna. Försök ta det lugnt – det kan dröja innan nästa tillfälle. Gå på bio, läs en bok som inte handlar om graviditet och bebisar, gå till frisören eller tillbringa tid tillsammans med din partner. Ingen av er kommer att ha särskilt mycket tid till att laga mat de första veckorna efter att bebisen är född, så det är ett smart drag att förbereda och frysa in mat för att rädda upp läget senare.


30 november - Ny spjälsäng

Vinkade nyss av svärmor och Emma som varit här ikväll.
Vi har lagat middag och haft det riktigt trevligt:)


Fick ett trevligt samtal för ett tag sedan utav Tommy som berättade att den nya sängen till barnens rum var påväg hit. Mycket riktigt så kom det en trevlig kille några minuter senare och bar in en vit och fin spjälsäng.
Ååh vad jag är lycklig nu!! Den sängen var den sista pusselbiten (förutom lilleman som ska komma ut). Så svärmor hjälpte mig att bädda ordning sängen (då jag inte kommer åt att bädda med magen ivägen) så Saga får sova där inatt. Nu ska jag köpa färg och måla hennes gamla säng så den också är vit och fin åt lillebror.

Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 20'00. Det börjar nämligen en ny dokumentär på 5an som heter Operation skönhet som ska se.
Kanske ska ta och plocka ihop lite kläder under tiden jag väntar. Ser ut som att en tornado gått igenom garderoben och runt i lägenheten.

30 november - Minus tretton grader

Blev en jätte skön promenad även fast jag inte kunde gå så långt då jag fick onda sammandragningar efter en liten stund. Men det är tanken som räknas! Tog mig till ankorna iallafall:)




30 november - Tredje dagen D

Vädret är ganska ljuvligt och kroppen mår bra. Kanske ska ut på en liten promenad trots allt? Tror att kameran behöver rastas lite också.

Så var dagen kommen som jag har väntat på. Dagen då jag gissat på att min älskade lilleman vill komma ut. Jag har inga känningar alls på att han vill rymma ifrån magen. Det slutar nog så också. Men dagen är ju faktiskt inte över än:)

Nu ska jag ut och ha en toppen dag!

29 november - Hostmaskin

Ser ut som att det blir en ensam natt i sängen igen. Varit fri från hostan hela dagen men nu är den jäveln tillbaka och då vill inte Tommy sova med mig, haha. Tycker synd om honom som måste stå ut med en gravid, hormonrubbad, hostmaskin som mig. Men jag är lycklig att han orkar!:)

Efter en lugn och skön dag så inväntar jag nu morgondagen. Imorgon har jag gått 38 fulla veckor och det är även då jag gissat på att bebis vill komma ut!:) Dock så börjar jag tro att det inte kommer att bli så, utan att han kommer att gå tiden ut. Om inte längre..

29 november - Cryptosporidium

Östersund och deras parasiter i vattnet. Var inne i stan och storhandlade med Tommys mor och syster m. pojke nyss och exakt allt vatten/bubbelvatten är slut i affärerna. Även dryck som proviva var det tomt om. (Fasiken!)
För en gångs skull kan jag vara stolt och säga; Det är tur att man bor i Nälden och får dricka sitt eget kranvatten!

29 november - Måndag

Min hosta gjorde så att Tommy fick sova på soffan inatt. Stackare. Men jag fick behålla sängen iallafall, haha!

Nu blir det kläder på!

28 november - Skumtomte

Har haft en jätte mysig helg. Fredagen hos svärmor, gårdagen och dagen hos far och bonusmor. Go mat, mys och spel.

Hur mår jag då? Nja, jag hostar jag så jag vet inte vad. Hostar så varken jag eller Tommy får sova om nätterna och imorse hostade jag så jag fick en massa sammandragningar. Hoppas på bättring snart!
Ikväll mår jag värre. Började må illa (säkert av lunchen på gatuköket), och nu har jag bara mått skit i tre timmar och haft ont i magen och sammandragningar.

Helgen slutar alltså inte lika bra som den började, men man kan ju inte få allt som man vill här i livet:) Nu lägger jag och min onda mage oss.
Natti!

26 november - Cougar town

Har tidigare skrivit om att vi alltid fastnar för olika serier här hemma. Efter att ha tittat igenom en ny säsong av Two and a half men så är det Cougar town som står på tur.
Så nu när killarna sitter och tittar på hockey så tänker jag lägga mig i sängen och titta på det jag finner intressant.


26 november - Host och snörvel

Host host, snor och snyt och snörvel och och och. Så vaknade man upp imorse. Jag tror jag legat och hostat Tommy i örat inatt den stackaren, haha.
Idag har dagen spenderats hos svärmor och nu ska den avslutas hemma. Jag tror att Karl skulle komma hit och spela lite tvspel. Får se om jag kan övertala killarna att spela något roligare än pang pang som inte jag kan:)

Och nej, ingen bebis på gång än. Bara lite småvärkar här och där om dagarna.

25 november - Tryffelgris

Haha! Visste ni att det finns tryffelgrisar?
Sverige har en och denne heter Carmen.

Tommy lärde mig någonting nytt och vettig..igen!

25 november - Kvällens bästa

2 and a half men x2
Byggfällan
Lyxfällan
Ett stycke älskling
En chokladkaka
Nässpray
Näsdukar
Coca cola
Banan
En livlig bebis i magen

Kan kvällen bli bättre?!
Puss

25 november - Han med ett hjärta av guld

Hemma efter en jätte mysig dag på stan med min kära mor. Blev lite smått och gott till hela familjen som ny jacka till Saga, tomtedräkt och halsduk till bebis, julklapp till Tommy och linnen till mig.
Då min enorma mage sticker ut när jag ska äta/laga mat så råkar alltid mina vita linnen ut för olyckor. Därför får jag köpa nya vita linnen lika ofta som man byter underkläder, haha:)

I förrgår så överraskade min älskade mig genom att ge mig en present. Egentligen skulle det varit min julklapp, men han kunde inte vänta så jag fick den ändå. Till min stora lycka och förvånad så fick jag en massa kläder!! Idag invigdes fösta tröjan -en jätte mysig stickad tröja. Yes, jag är världens lyckligaste!

24 november - Det där att passa tider

Uuurk vad vi har mått dåligt på kvällskvisten! Bara legat i soffan och mått riktigt illa. Men nu mår vi bättre och är lite piggare. Eller ja.. Pigg och pigg vet jag väl inte.

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. För min del så blir det en tur in till stan och umgås med mamma samt fixa lite med jobbet.

Blir väl till att lägga sig nu då så man orkar upp imorgon. Jag tycker inte om att stressa och passa tider. Speciellt inte när det gäller att passa bussen då jag alltid stressar upp mig i onödan och kommer 15 minuter förtidigt. (och får frysa..)

Natti!

24 november - Sista väntan

Fick glada besked hos barnmorskan idag. Efter att ha känt och klämt lite så sa hon att det är fixerat och klart nu, så min och Tommys älskade lilla prins är redo för att komma när som helst. Så då fick vi se om det blev besök nästa vecka med tanke på alla småvärkar. Nu sitter vi bara och hoppas och väntar på våran ängel!

23 november - Nostalgi

Imorgon känner jag på mig att det kommer att bli en toppen dag! På morgonen är det besök hos barnmorskan för lite vikt, längd och prat i vanlig ordning. Ska bli så spännande att se om måttet ökat någonting!!:)
När jag är klar på MVC så kommer min kära vän Marielle och hämtar upp mig så åker vi hem hit för en mysdag. Only the two of us! Titta på tjejfilm, lägga ansiktsmask och sånt "dravel" som killar skulle säga. Jag längtar!

Jag har ingen ny bild på oss två, så det får bli en gammal ifrån högstadiet.
På den tiden hade man tid/pengar till att sola och blondera sönder håret.




ÅÅÅH nu när jag letade en bild på mig och Marielle så hittade jag en massa bilder från min gamla etta inne i stan. Jag bjuder på två stycken med mina underbara vänner:


Nyårsafton 2008 med mitt hjärta


Bästa vän när vi firade min 18års dag.



Men oavsätt hur mycket roligt jag haft i min kära gamla etta så kommer
det aldrig att gå upp mot den underbara framtid jag har framför mig.


23 november - Vecka 37+0

Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.
Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.
A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet. Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck.




23 november - Sammandragningar och nässpray

Vet inte om jag kan kalla det jag har för sammandragningar längre för dom gör ju så ont! Dom har kommit hela tiden sedan igår kväll, men inte är det pågång än inte, nej nej. Lilleman vill bara vara elak mot mamma.
Nu vill jag bara ligga i sängen för där kan jag ligga utan att ha ont. Ska hämta lite fika, alvedon och nässpray så ska vi se att förkylningen försvinner så jag kan börja samla krafter till förlossningen.



22 november - Dagens

Dagens kom ihåg: Inte ut och gå i samma tempo som Tommy. Du får ändå bara stanna hela tiden i elaka sammandragningar.

Jag tänkte att en promenad kanske skulle göra lite gott mot förkylningen, men nej. Alvedon och en avslappnande dusch nu så blir det nog sängen för mig sen. Det tog på ryggen/svanken att gå i samma tempo som "Tommy 2meter" och ingenting hjälper bättre mot det än en varm dusch:)

22 november - En enorm längtan!

Jag har legat och tittat på hur lilleman yr runt i magen hur länge som helst nu. Nu längtar jag verkligen jätte jätte mycket tills prinsen vill ut! Det är 3 veckor och 1 dag kvar tills beräknat datum, men jag tror fortfarande starkt på att han vill ut den 30 november.

22 november - Tidigare beräknade datumet

Ingen sömn inatt..Ovanligt? Sammandragningar, ont i halsen (har blivit förkyld), sendrag i benen osv. osv. Listan kan göras lång på vad som hållit mig vaken, men nu tänker jag minsan lägga mig och sova. Jag ska skänka en tanke åt alla som tvingas jobba utomhus idag när det är -18 grader.

Idag är också datumet som lilleman var beräknad
innan vi gjorde ultraljudet och det flyttades fram.
Spännande!

21 november - Säg hej till kudden

Nu har pojkarna spelat det där spelet i 6-7 timmar. Jag tror jag snart börjar ana 4st fyrkantiga ögon som tåras för dom knappt blinkar. Lite roar barnen:)

Men nu är det nog dags för mig att ge upp och släppa titeln som stålmannen. Jag är trots allt bara en gravid tjej som inte orkar vara vaken längre. Så jag säger nog nanna till både pojkarna och till datorn och har lite myspys med kuddarna i sängen istället. När jag vaknar är det för mig officiellt söndag och nya händelser står på tröskeln.

(Kan ju försöka sova iallafall. Vad magen säger så har
lilleman utflyttningsfest där inne och för ett jädra liv
)


HUR SOM HAVER, GOD NATT VÄRLDEN!

20 november - Snart advent

Vadå natti? Ingen i detta grannskap lär väl kunna somna när dessa två xbox nördar sitter och pepprar kulor efter råttliknande zombier så det dånar mellan väggarna. Istället för sömn så sitter jag och njuter av cocoffeé till några avsnitt utav simpsons. Det är min lördagkväll och den duger för mig:)

Påtal om ingenting. Nästa vecka är det första advent!!!


20 november - Xbox nördarnas kväll

Bilen beslutade sig för att vara trogen och startade tillslut ändå. Tack vare det så fick vi spendera våran dag hos svärmor och svärfar och ha mys som planerat.
Nu är vi åter hemma och nördarna T/K sitter och spelar något nytt spel dom köpte idag. Så min kväll ser ut att bli vigd åt datorn och jag tänker inte gnälla då jag får en lugn och skön kväll:)

Natti!

20 november - Dagens

Dagens: Bilen startar inte. Ja, det är våran vanliga tur, så nu sitter vi hemma istället.
Kaffe & pepparkaka någon?

19 november - Blöjor och mat

Sitter och lägger in lite koder ifrån Liberos blöjpaket. Det känns som om jag lagt in hur mycket som helst, men ändå kommer man inte upp till någon vettig poängpryl, haha.

Hur som haver. Jag sitter även och inväntar Herr Karl-A. Han är nämligen våran middagsgäst för kvällen. Vi har tänkt laga potatisgratäng, karré och creme fraiche med vitlök. En super god och lagomt orginell fredagsmiddag. Jag är så hungrig så jag längtar verkligen!! Så nu får han ta och komma snart:)

19 november - "Du har plats.."

Man kan ingen annat göra än att älska försäkringskassan.
"Du har plats 136 i kön"
"Beräknad väntetid är 25 minuter"

Tur jag inte har bråttom idag:)

19 november - 25 dagar kvar

Är det inte lite konstigt att när man väl får sovmorgon så kan man ändå inte sova längre än till klockan 7? Det kan inte jag iallafall. Imorse fick jag tvinga mig själv att somna om flera gånger tills jag valde att kliva upp klockan 10.

Jag har ingenting att göra här hemma nu efter att jag blev klar med förvaringarna som jag hållt på med i flera dagar. Det blev hur bra som helst, men nu sitter jag här utan sysslor. Fast jag ska inte gnälla över det. Jag behöver ta det mer lugnt och bara vila ut dehär sista dagarna innan lilleman kommer. Dock så tycker jag verkligen om att sortera och rensa så det kommer att bli svårt att bara sitta still. Kanske ska dra mig igenom ett fall på CSI istället:)

18 november - Dagen D blev ej D

Idag är dagen då Elin gissade på att lilleman skulle kika ut. Denna vecka har magen börjat hänga som en degklump och jag har haft mycket ont. Men idag har jag inte känt av någon smärta i huvudtaget.
Så jag är ledsen Elin. Som det känns och set ut så kommer lilleman inte att komma ut än på ett tag.
Nästa gissning är Tommys och det är den 28 november.


Magen/degklumpen :)


18 november - Fredag hela veckan

Fast just fredag är kanske att överdriva för det är ju bara idag jag har känt av lite fredag. Annars är det söndag hela veckan för min del.
Fick ingen sömn inatt heller då en liten tjej inte kunde sova och min blåsa behövde tömmas femtioarton gånger. Så imorse efter dagis dök jag rakt ner i sängen och slocknade till 12'10. Vaknade i panik och trodde jag glömt att lämna lillan på dagis, haha.

Resten av dagen har jag sorterat lite mer med kökshanddukar och sånt. Snart är jag äntligen klar med byrå/garderob förvaringarna här hemma.
Igår när jag hade vikt alla sängkläder så fint på golvet så fick Saga ett tokeri anfall och slet upp allt. Jag får skylla mig själv som lagt allt på golvet, men ändå. Jag fick mig ett skratt och tur nog fick jag hjälp av svärmor att vika ihop påslakanen igen :)


Resultatet



17 november - Färga ögonbrynen

Håller på att färgar ögonbrynen för stunden. Använder mig utav Depends färg för fransar och bryn i färgen svart/brun.
Ett tips vid applicering hemma är att använda en pensel (typ baksidan på en läppenna) för lättare applicering. I paketet medkommer bara en otymplig borste och pinne som är omöjlig.


Inte bästa appliceringen.
Var lite skackel hänt, haha.


17 november - När man har lite att göra

Hur världen nedanför ser ut från min synvikel:

1. När jag lutar mig långt låångt fram. Ja, då ser jag äntligen mina fötter.
2. När jag tittar rakt ner. Just när jag skulle ta kort så fick jag en sammandragning varav magen ser ut som toppen på ett berg.



17 november - Chanel 505

Igår när jag tittade igenom några kvitton så hittade jag ett på Chanel 505. Just vid det tillfället så drabbades jag utav förtvivlan men samtidigt glädje. Jag visste ju att jag tyckte om just Chanel 505, men jag hade totalt glömt bort vad det var. Sen slog det mig! Chanels nagellack 505, låter det bekant? Svar YES!
Hur har jag kunnat glömma bort att jag äger ett 505?! Så nu har jag tagit fram det och överväger att bryta förpackningen..


17 november - Skatjävlar

Skatorna slåss precis utanför fönstret. Låter ungefär som om någon torterar en katt.. Galet..trött..kan..inte..sova. Död åt skatorna!



Update:

JUST JA!
Grattis till min vän Lina som fick sin lilla Levi inatt/morse.
Nu ska vi bara vänta på att hans kompis vill ut också:)

16 november - Dom där som gör det där

Jävla skitkassa till försäkringskassa. Kan dom anställa lite mer folk så någon kan ta hand om ärendena som kommer in så man slipper sitta och vänta i över två månader på svar.. Undra hur lång tid det kommer att ta för försäkringskassan att inse att deras nya system inte fungerar i huvudtaget.

Nej nu brusar jag upp och det tycker jag inte om. Jag ska nog ta mig en varm och avslappnande dusch så jag kommer på bättre tankar. Lilleman lever om och trycker i bäckenet så jag inte kan sitta utan att det kittlas och är obehagligt på samma gång. Så jag tror att han också vill duscha:)
Imorgon är en ny härlig dag och jag hoppas innerligt att jag får sova inatt så jag inte är som en zombie imorgon. Imorgon hade jag tänkt att jag ska skriva förlossningsplanen så den ligger tryggt i väskan:)

16 november - Vecka 36+0

Bebisen:
Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg (2,7 kg räknade läkarna ut att min lilleman vägde förra veckan när vi var in på BB och tittade, så han är nog lite större nu:) och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Du:

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)
Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).
När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

Så var det bara 28 dagar kvar.


16 november - Hopplös sömn

Nej nu får det vara nog. Nu börjar jag bli rastlös, så inge mera ligga i sängen. Var dock tvungen att skänka bort min morgon till kudden då mitt hopp om en hel natts sömn inte gick i uppfyllelse. Sprungit mellan toan, köket och Saga hela natten och när jag väl lagt mig så har Tommy armbågat mig i ansiktet.
Men nu så! Nu är jag hungrig och har fyllt på energin i kroppen, så nu ska både magen och byrån i vardagsrummet fyllas.

15 november - Sista minuterna utav dagen

Jag, Angelica Sorelli Emilia, tog mig tag i kragen och uppfyllde kravet som hemmafru ikväll. Jag ställde mig och lagade lunchlåda till Tommy som han ska ha imorgon. Banne mig! Förberedde frukosten åt honom också så mackorna är klar att äta när han vill.
Nej, nu ska ni inte tro att detta kommer att bli en vana, för då slutar det illa i livet, haha. Men ibland kan man unna gubben lite extra omtänksamhet och kärlek. Mat=kärlek, självklart!

Nej men nu ska en trött, sliten och gravid tjej gå och lägga sig bakom en ännu tröttare man. Jag har en känsla av att jag kommer att få sova hela natten utan en massa avbrott inatt. Skulle vara så skönt, så vi får hoppas!

Natti!

15 november - Färdig!

Äntligen är den sista lådan i byrån och jisses vad skönt det är nu när det är klart! Jag kunde inte hålla fingrarna i styr så jag har redan börjat plockat och sorterat ibland saker och lagt ner i lådorna. Tänk att endast den nedersta lådan svalde alla våra filmer och filmboxar själv!!

Jag älskar byråer och skulle kunna bygga upp hela mitt hem på sånna. Dom är ju så praktiska när det gäller att dölja saker. Om jag hittar en sak på golvet eller så som jag inte vet vart jag ska lägga. Då öppnar jag alltid en byrålåda och pillar ner den där. Tillslut har jag någonting att göra för jag måste sätta mig och sortera allt skräp och skit som jag lagt ner där i flera omgångar (Jag är bla. expert på att lägga undan papper och kvitto i byråer!).


15 november - In progress

Idag så åkte vi och hämtade våran julklapp vi fått utav min käre far och bonusmor. Så just nu är det full fart med montering här hemma. Jag vill bli klar så jag får pyssla med sortering och rensa ibland alla gardiner och sovkläder. Allt sånt som jag underligt nog tycker är rogivande:)



15 november - En skön säng

Denna morgon var sängen så skön att jag inte kunde vakna. Det är tur att jag ställer ett extra larm för den tiden då jag ska gå iväg på dagis, för annars hade detta blivit väldigt pinsamt. Tänk vad skön säng kan ställa till det! Men vi kom i tid till dagis och alla är nöjda:) Extra nöjd är jag som får gå och lägga mig nu igen.
Natti!

14 november - Får bli en lista

Jag fick reda på att jag var gravid: Kvällstid den 11 april.

Såhär fick jag reda på det: Känslan i magen sa att det var så, så jag gjorde två test. Ett på påsken som inte visade positivt, men känslan i magen var kvar så jag gjorde ett nytt veckan efter och det visade plus.

Detta gjorde jag efter att jag fått beskedet: Grät och skrattade av lycka. Gick sedan direkt ut i köket och stoppade testet framför ögonen på Tommy. Charmigt jag vet, haha! Sen fick jag panik och efter att ha gått en promenad så kände jag bara glädjerus. Kan ju slänga in att jag inte kunde sova den natten!

Hur berättade du det? Mamma sov hos oss den natten, så dagen efter så sjukanmälde jag mig och kröp ner hos henne i sängen och bara pratade. För min far och plastmor så samlade jag familjen vid köksbordet och för Tommys föräldrar så skrev vi "Hej farmor och farfar" på magen och åkte dit:)

Jag tror det kommer att bli en: Det är en pojke.

Det här undviker jag att äta och dricka: Undviker laktos för det mesta (blivit extra känslig). Annars försöker jag hålla mig till det som man ska/inte ska.

Lukter som jag inte klarade av i början: Lukter av mat. Huvva!

Saker jag blivit beroende utav: Lukter! Skrivit om detta i ett inlägg längre ner.

Första gången det rörde sig i magen: Omkring vecka 18-19.

Första gången det började sparka ordentligt: Osäker, men kanske vecka 21.

Såhär kändes de första sparkarna:
Underbart!

Magen började synas: Såg pluffsig ut runt vecka 15-16, men riktiga synen kom efter vecka 20.

Såhär kände jag vid ultraljudet: En extrem oro och lycka.

Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det: Jag grät av lycka, så jag antar att det var gläjde och lättnad?

14 november - Nya sängkläder

Så var hemmet städat och rent ännu en gång. Det känns så himla skönt varje gång vi städar och får sätta oss ner i ett rent och fint hem!

Idag kom pappa och bonusmamma hit på farsdags fika då vi inte kunde åka in till stan idag. Till min stora lycka så kom dom med julskinka åt oss som jag ska mumsa på senare. Av bonusmamma så fick jag även en stykbräda och så hade hon sytt nya JÄTTE fina sängkläder till barnen. Så nu är vaggan och Sagas säng färggranna och fina.

Tänk att idag är det exakt en månad kvar tills det är beräknat att lilleman ska komma ut. Vi tror fortfarande att han kommer att komma den 28-30 november, så det ska bli spännande att se!


14 november - Döskallar

I den här familjen tycker vi om döskallar. Därför fick Tommy en grå t-shirt med en rosa döskalle på i farsdagspresent. Barnen är så duktiga på att välja! :)

Nu håller vi på att plocka upp julen också. Lite sådär i förväg, haha.

13 november - Lussebullar

Jag lever, jag är hemma och det är ingen bebis på gång än. Bara att vänta vidare:)
Idag har vi haft en mysdag hos svärmor där vi bakade lussebullar!!! Som jag har längtat efter dessa ljuvligheter. Ja, så nu blir det väl ett glas mjölk och lussebullar till kvällsfika. Ska även sitta och skratta åt Tommy för att jag äntligen lyckades spöa honom på monopol.

12 november - HEMNES byrå

Så var vi hemma igen. Svärmor tyckte att magen hade börjat "dimpat ner". Vem vet, kanske blir en liten en till farsdag?:) Hoppas hoppas!! Barnmorskan sa att huvudet hade fixerat sig vid bäckenet och sånt också så. Men bara för det så blir det nog december och två veckors övertid, haha!

Fick ett samtal utav min far och bonusmamma när vi skulle åka hem. Tydligen skulle dom på IKEA imorgon och ville köpa en byrå till oss i julklapp. Så det blev en HEMNES till familjen Larsbakk som tidig julklapp:)


12 november - Sömntuta

Vilken sömntuta! Jag somnade efter 10 och vaknade NU och slogs utav tre tankar:
Första tanken: Vad fan har hänt med vädret?
Andra tanken: Sov inte jag hela natten utan avbrott?
Tredje tanken: Lever jag ens?
Well. Jag antar att man vilar mycket nu för att samla energi tills förlossningen. Fick nyss ett samtal utav Tommy att jag skulle fixa mig för det blev middagsbjudning hos svärmor ikväll. Myspys! Dags att fixa sig alltså..



12 november - När jag skulle hem

På vägen hem nyss. Klockslag 07.55.

Flicka 1 ~ OJ! Nu kanske vi kommer försent till skolan.
Flicka 2 ~ Men NEE! Alltså klockan är typ inte mycket alls. Den är typ bara halv 8. Eller.. Nej nu ljuger jag nog.
Flicka 1 ~ Jaha. Ja kanske..

Ni fattar inte det komiska, men det gör jag. Såg så roligt ut när dom satt i snön och lekte istället för att gå till skolan som skulle ringa in om 5 min. "Halv 8", tss!

11 november - Parelle cosmetics


ÅÅH idag är en sån dag som jag saknar allihopa på jobbet.
Tro det eller ej, men jag saknar även att få jobba! Jag saknar
att få göra det roligaste jag vet och umgås med go folket!

Måste nog hälsa på dom där borta snart och titta till nyheter.


11 november - Vinterland i Nälden

Talk about winter!! Fick plöja igenom snön imorse för att ta mig till dagis och nu vräker det ner ännu mer. Blir nog en snögubbe eller två i helgen om jag får bestämma! Undra bara vart jag la mina täckbyxor efter förra vintern..

Inatt hade jag sammandragningar också. Elaka och onda sammandragningar. Men idag mår jag tipp topp och längtar ännu mer tills det verkligen är dags!:)

Nej, ska vila upp mig nu och fundera över vart fasen jag lagt mina täckbyxor.

10 november - Ytterligare en underbar dag!

Så var det snart torsdag igen = snart helg. Tiden går så otroligt fort nu!

Imorse så var det dags för barnmorskan igen och titta till magen. Lilleman växer och jag har ökat ytterligare ett kg. Allt är som det ska.
Efter besöket hos bm så åkte jag in till stan och mötte upp min moder för en frukost. Frukosten gick senare över till shopping där barnen fick lite nytt. Blev nya lackleggings till mig, en ny mössa till Saga och en jätte söt tomtemor dräkt med skor. Lilleman fick också tomteskor och ett par strumpor tills han kommer ut!:) Tack tack mamma!

Men nu är jag trött och funderar på en varm dusch och tidig kväll i sängs. Var inte tänkt att det skulle bli en stadstur, men jag är lika glad för det. Hade ju en jätte mysig dag med mamma! Men imorgon, DÅ ska jag iallafall ligga och vila. Jag är skyldig magen det efter dessa två dagar.



9 november - Dödlig fångst 21:30

Sista inlägget för ikväll. Sitter och känner hur träningsvärken börjar komma i benen. Trodde aldrig att jag skulle säga det, men vilken härlig känsla att få träningsvärk! Va?! Då vet jag ju att jag gjort någonting, haha.

Nej en dusch på detta, fika och sen sitta och vänta på dubbel avsnittet utav Dödlig fångst som börjar klockan 21:30 på Discovery Channel.
Min favorit i serien, Phil Harris, gick bort i våras och ikväll har dom gjort ett minnesavsnitt för honom. Jag har redan laddat upp med näsdukar!


9 november - Vecka 35

Bebis:
Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.
Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Du:
Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan 11 och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.
Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.



Nu har jag även packat BB väskan som står vid dörren.
Med 5 veckor kvar så är det bara att vänta och längta!

9 november - Grovstädning

Att plocka leder lätt till att damma som leder till dammsuga som leder till skura. När man ändå skurar så sprayar man köket och inser att fläkten är äcklig. Påtal om äcklig, visst såg champangeglasen i vitrinskåpet lite dammiga ut? När glasen som är dammiga ändå ska diskas så kan man ju passa på att skura dörrarna som inte ser fräsch ut och damma listerna osv. osv. osv. osv.....

GISSA OM LÄGENHETEN SER FRÄSCH UT NU?!
Eftersom jag mått så himla bra idag och inte haft ont så har jag passat på att grovstädat så det ser fräscht ut till julen och tills lillen kommer ut. Nu behöver vi ju bara underhålla golven med dammsugning och lite skurning tills dess.
När jag ändå är på gång och varm i kroppen så ska jag vika tvätt och sortera ut kläder som är försmå för Saga. Hon växer ju så fort nu så kläderna hinner knappt användas.

9 november - Vem fan har humörsvängningar?

Vilken underbar morgon! Jag har för första gången, på jag vet inte hur många veckor, fått sovit hela natten utan avbrott. Vaknade utvilad imorse och i och med det så känner jag mig jätte mycket gladare och full av energi!

Till min ännu större lycka så dimpade nya spelet av CSI ner i postlådan igår. Japp! Hjärtat beställde det när han såg att jag tyckte det var så kul att spela (Jag har ju inte direkt någon kärlek för xboxet i vanliga fall). Tack älskling!

Så bara för att jag är på ett sånt bra humör och har ork idag så ska passa på att plocka lite här hemma. Iallafall efter att jag har spelat lite CSI. Hehe!

Världens mest älskade och förstående sambo.


8 november - Lilleman

Hemma efter en lång dag inne i stan. Det blev nämligen en tur in till förlossningen för att titta till lilleman som inte gett ifrån sig några rörelser sedan igår. Tur som vi har så var allting jätte bra med lillen och efter ett tag inne på avdelningen så blev det en himla fart på honom. Busunge att skrämma oss sådär!!
När vi väl var inne så tittade dom på hur stor han är och man skall icke låta magen lura ögat! Inne i magen är det mycket vatten och ett litet barn som är i "normal" storlek. Han vägde ungefär 2700 gram nu vad dom uppskattade det till. NU LÄNGTAR VI!

Dags att sova efter en lång dag, lite äta och ingen sömn. Natti!

8 november - 06:00

Trött Angelica vinkade precis av sin sambo som åkte till jobbet. Stackare!
Inatt fick jag inte sova någonting igen. Jag har bara mått illa och yrslat runt. Vem vet, kanske jag håller på att bli riktigt sjuk?
Nej, det är nog lika bra att kliva upp och äta frukost. Sedan så är det säkert något bra barnprogram på tv också.

7 november - Det där att rensa i garderoben

Trött tjej slår sig ner för en liten stund. Medans Tommy tvättar så passar jag på att rensa ibland mina kläder. Denna gång blev det en stor påse med en massa tröjor att slänga. Medans mitt hjärta för kläder blöder så vet jag att det sitter någon i vardagsrummet för stunden och är jätte stolt över mig, haha. Om han bara visste att nästa gång är det hans tur. Muaha!
Blev annars en jävligt lugn dag idag. Vi åkte till svärföräldrarna för att leka i snön, men där fanns ju nästan ingen snö?! Så vi låg inomhus istället och blev bjudna på middag.

Imorgon är jag ensam igen då lillan är på dagis och herren jobbar. Då tänker jag minsan bara ligga i sängen och inte göra ett dugg! Eller ja. Jag ska väl försöka att bara ligga ner, men jag vet att det kan börja klia i fingarna när jag vet att det finns lite saker att göra och jag har lätt för att bli uttråkad om jag bara ligger och tittar på tv. Men försöka går ju:)

7 november - Mitt hjärta slår varmt

Mitt hjärta slår varmt denna morgon. Jag vaknade tidigt imorse av att Tommy och Saga kom in med frukost på sängen åt mig. Visst är dom mysiga?! Efter gos så fick jag vackert somna om och vaknade av lite slammer utanför dörren. Då har Tommy pysslat här hemma och gjort fint med ljus och lampor. Min älskade prins ♥

Har ni tittat utomhus än då? Allvarligt! Jag vill och ska ut i snön idag!

6 november - Nattbloggning

Kan inte sova. Vaknade av äckliga smärtor i magen men ingen bebis på G än iallafall. Däremot tror jag att han håller på att packa och möblera om lite för en flytt inom snar framtid. Det ser iallafall ut så på utsidan av magen.
Nej sova var det ja. Utmattad. Trött. Ont. Kan....ändå...inte...sova.

5 november - Jäkla skit spel!

Spelat monopol i över tre timmar nu så nu är huvudet jääätte trött! Jäkla skit spel, jag avskyr det! Jag hatar att förlora och självklart var Tommy tvungen att vinna. Kommer väl att få lyssna på det resten av kvällen... Kanske ska spöa honom i Yatzy innan vi lägger oss så jag kan bli lite gladare, haha.

Hur som helst, inte hänga läpp! Imorgon blir det nog en tur och köpa en dammsugare då våran är totalt värdelös och man måste slå ihjäl dammråttorna innan dom går att suga upp. En ny dammsugare som gör det den ska skulle göra städandet mycket roligare helt enkelt!

Nej nu ropar mannen i huset på mig. Sov gott!


5 november - Inköp

Så var jag hemma efter en lång dag utanför hemmet. Tog en lång mysig fika tillsammans med Sofia och hennes lilla Oliwer (lillemans blivande kompis:) på törners där det svullades båda sallad och dumlemuffins.
Blev några inköp idag också nämligen strumpor till herren och underkläder till mig. Sedan så köpte jag en farsdagspresent till Tommy som han ska få av barnen nästa helg:)

Nu inväntar vi Karl så vi kan spela monopol på xbox. Hur jäkla kul som helst!

5 november - In town

Eftersom jag var in i stan i tisdags men glömde att göra det jag skulle så får jag ge det ett nytt försök idag -Att springa förbi jobbet helt enkelt! Sen så ska jag träffa Sofia också!!:)

Make up var det ja. Dölja dessa trötta ögon, sätta lyster på den gråa huden och rosa till kinderna. Nej just ja, make up var det ja.



45 minuter senare. Piggare och gladare!
Blekheten säger att det är dags att åka utomlands snart igen.

4 november - Smaker, lukter och begär

Att vara gravid är en underbar händelse i sitt liv, det lovar jag. Men det finns några saker jag ser fram emot när kulan är borta förutom att lillen är ute och jag får mysa varje dag med honom:

Att kunna ta på sig skor/strumpor utan att bli andfådd
Att kunna sitta ner och ta sig upp utan att ha betett sig som en tjur i en glasaffär.
Sova på mage
Få sova utan att vakna och måste kissa varje timma

Sen så finns det faktiskt en sak som jag hoppas minskar och det är mitt luktsinne. Under alla dessa veckor har jag varit sugen på saker i små omgångar, men jag har inte varit dödligt sugen att jag grinar om jag inte får det. DÄREMOT har jag den känslan med lukt. Jag har fått ett galet begär av att måste känna lukten av vissa saker som:


Bil/cykeldäck
Avgaser från fordon
Svets (Tommys arbetshandskar tex.)
Insidan av garage
Källare
Vindsvåning

Jag kan känna en längtan efter dessa lukter och istället för att grina efter mat så kan jag nästan bli gråtfärdig om jag inte får känna någon utav dessa lukter. Igår tex. när jag var på Clas Ohlsons så var jag tvungen att gå till cykelavdelningen för att få känna gummilukten från däcken.
Vissa vill äta saltgurka, jag vill lukta på däck!

4 november - Vintertid

Herregud! Det är redan 4 november och vart har tiden tagit vägen? Det är 40 ynka dagar, alltså 5 veckor och 5 dagar kvar tills beräknat datum. Nyss var det ju 11 april och vi fick reda på att familjen skulle utökas med en liten underbar människa till.
Här sitter vi nu 29 veckor senare med en jätte mage där våran ängel ligger i och hela sommaren och hösten har bara sprungit iväg. Jag hoppas att det är för att man väntar så gott på någonting ♥
Ikväll ska vi smått börja packa BB väskan så den är klar och står och väntar på oss tills det är dags. Som sagt, man vet ju aldrig när det blir.

Nu ska jag och lillen i magen krypa ner i sängen, äta frukost och titta på någonting bra. Jag hoppas att jag får vila lite mer idag än i förrgår.

3 november - Magen vecka 34+1

En mage där tiden utanför står still. Den har inte växt särskillt mycket sedan bilden för tre veckor sedan. Nu är det bara insidan som växer mer och mer för varje dag. Måste nog vara trångt där inne för min lilleman nu.

BF BERÄKNAD 14 DECEMBER
Elin B - 18 november,
Tommy - 28 november, 3662 & 51 cm
Jag - 30 november, 4350 gram & 52 cm
Niklas N - 30 november
Fia, Martin & Oliwer - 7 december, 3960 gram & 52 cm
Lena (Kusin) - 10 december, 4070 & 53 cm
Stefan L- 12 december
Ebba - 12 december nattetid, 4000 gram
Jonas L - 12 december, stor kille
Matilda - 13 december
Cazandra - 13 december
Alexandra - 14 december
Marielle N - 16 december
Eva Mari H - 17 december
Mårten - 1 januari
Mikaela - Stor pojke


3 november - Andra dagen hemma..

..blir inte hemma. Jag måste in till jobbet med lite papper, så jag tänkte passa på att åka in och hålla mamma sällskap. Det är så skönt att veta att man kan åka in till staden utan att ha en massa plikter och stress framför sig.
Jag känner mig lugn! Detta lugn märktes även här hemma på eftermiddagen igår. Hela familjen var i harmoni och bara kram, gos och en massa skratt hela tiden.

Nej nu ska jag äta klart min frukost i lugn och ro så jag får god tid på mig att gå till bussen. Fick en sån sjuklig sammandragning när jag gick med Saga till dagis nyss att jag skrek till rakt ut. Gick nog i lite för snabbt tempo då tror jag.

2 november - Första dagens slut

Första dagen hemma går mot sitt slut. Ja jo, klockan är visserligen bara 18, men jag är trött! Tänk att det lilla man gör kan kännas så mycket. Jag har legat i sängen hela hela dagen och försökt att somna. Resultatet blev att jag somnade strax innan jag skulle hämta Saga = inge mycket sömn alls.
När jag väl hämtat Saga så kände jag mig ändå piggare och läkaren sa att jag ska ta korta och lugna promenader mot foglossningen, så vi tog en sväng förbi Tommys jobb (mest för att jag ville ha ett nytt plåster till min "sprätt olycka"). En promenad som i vanliga fall skulle tagit max 30 minuter tog mig över en timma. Fick bara mer ont, så nästa gång jag ska lyda läkarens råd så är min lilla promenad till brevlådan och tillbaka!

Nu ska jag hämta posten och hoppas, hoppas, hoppas på att överraskningen som Tommy beställde förut åt mig har kommit!!

2 november - Vecka 34

Bebisen:
Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.
Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Du:
Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.
Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen (foglossning).

Det finns en intressant video inifrån hur bebisen utvecklas vecka 28-37 här.

2 november - Första dagen hemma

Jag har nyss lämnat av Saga på dagis och sitter nu åter i min säng här hemma. Ja, det är faktiskt nästan lite mysigt att bara få kura ihop sig under täcket och veta att jag inte har några plikter på arbetet att utföra.
Så nu har jag gjort några mackor till frukost och ska titta på Jims värld tills jag somnar. Blev inte så mycket sömn inatt då jag var tvungen att gå upp en gång i timman och kissa. Kanske borde sluta dricka mitt te på kvällarna, haha.

Jag känner mig helt enkelt mycket gladare denna morgon!

1 november - Kära tomten 2

Kära tomten!
Jag önskar mig en strykbräda så jag kan stryka gardinerna utan att förstöra vårat köksbord här hemma.
Sedan så önskar jag mig en trådsprätt (namn?) så jag slipper använta filékniven när jag ska sprätta sömmar och slipper göra illa fingrarna och börja blöda. Ett paket plåster hade också varit bra för det var tydligen tomt på sånt.

1 november - Blivande hemmafru

Det var det. Nu har jag blivit sjukskriven resten utav tiden med lilleman i magen. Känns mäkta tråkigt att lämna jobbet med några veckor kvar, men min kropp är oerhört tacksam. Det har inte gått att jobba som vanligt de senaste dagarna, så det fanns inget annat alternativ.
Nu då? 6 veckor kvar tills BF och jag ska vandra hemma. Ska nog ta och köpa lite färg så jag kan sitta hemma och pyssla på med måleriet av Sagas säng. Alltid finns det ju någonting som man kan göra som inte tar en massa kraft:)

Då det blivit/blir lite ont om skriveri så kompencerar jag med lite gamla bilder jag precis hittade. Allt ifrån högstadiet till gymnasiet.

Här skulle vi lira brännboll i högstadiet

Fotouppgift på skolan där jag sminkade Lina och fotade

Fotouppgift på skolan där jag sminkade Lina och fotade

Fotouppgift på skolan där jag sminkade Lina och fotade

Den kvällen var andra gången jag träffade Tommy. Lika förbannat
ville han träffa mig ändå, tänka sig!? Ibland har man tur! HAHA

RSS 2.0