31 oktober - Halsbränna

44 dagar kvar till BF. Bara att stå ut, men det är fan lättare sagt än gjort. Tycker vårat tidigare datum 19 november passade mycket bättre just nu.

Känner inte för att uppdatera då det mesta som händer är att jag ligger i sängen och mår dåligt. Vakna nätter av illamående, halsbränna och ont. Säkert jätte roligt att läsa om i varje inlägg.
Har skrivit om samma meningar flera gånger nu men kan inte koncentrera mig, så nu lägger jag mig och tittar på Big bang theory istället!

29 oktober - The notebook

Håller på att tappa upp ett bad tills prinsen kommer hem och efter det blir det så ville han vara gullig och låta mig välja film tills ikväll. Gissa vilken? THE NOTEBOOK!


Ryan Gosling
En utav de snyggaste skådespelarna som finns och det bästa är att
mitt egna hjärta är på något vis gräsligt lik honom! Kan man bli lyckligare, va?!

29 oktober - Tjuv och polis

Försökte få kontakt med läkaren (som skulle ha ringt imorse) idag om ny sjukskrivning, men inte hade han tid. Har haft så otroligt ont idag att jag mest stått som ett fån i butiken känns det som. Ska jag ha gått någonstans så måste jag ta stöd av något. Tror det börjar bli dags att fundera på fulltids sjukskrivning, tyvärr.
Foglossningen blir bara värre och jag kan inte längre sova på nätterna för det gör ont. Allt jag kom på förut som hjälpte för att få sova har nu slutat att fungera. Är väl bara att stå ut de sista 6 veckorna, men det är tungt.

Nog om det! Jag var med och tog en tjuv idag!! Den smilfinken hann ut ur butiken så jag fick slänga mig på telefonen och några minuter senare så blev han instoppad i polisbilen. Alltid händer det något spännande dom tyngre dagarna:)

28 oktober - Underkläder

Nu börjar jag bli rastlös och få "myror i kroppen". Jag blir lätt så när jag blir varm och suttit förlänge, men ikväll hade jag ingenting att göra eller sysselsätta mig med.
Medans rosa bandet galan rullar på tvn så har jag suttit och kikat på lägenheter, ljusstakar till julen och underkläder som kan användas efter att bebis kommit (nu mera så handlas ju allt efter magen).
Förut så var alltid min tröst underkläder. När jag var ledsen eller arg så gick jag alltid en runda på stan och handlade lite underkläder. De senaste 8 månaderna så har jag inte unnat mig den trösten då jag ändå inte kommer att kunna använda det sen och jag ser ju för fan knappt mina egna tår så då känner man sig inte så charmig. Hahaha!

Hur som haver. Hoppas på att min andra halva kommer hem snart så vi kan fika! Jag är super sugen på dom där nybakta tekakorna som ligger i köket och väntar.

28 oktober - Rosa bandet

..jag ångrade mig. Det är rosa bandet galan på tv3! Jag tänker iallafall vara med och stödja och speciellt då jag vet att bröstcancer är någonting som ligger i släktet.


28 oktober - Enorm värme

Oj oj oooj! Jisses vad det helt plötsligt blevt varmt här hemma?! Sitter i linne och håller på att svettas ihjäl! Det brukar ju alltid vara svinkallt här hemma, men nu gick tempen upp på några minuter känns det som och jag är inte sjuk och håller inte på att bli det heller.
Nej, jag måste nog ta ett snack med vaktis snart så han ska kolla elementena här. Samtidigt så kan han få titta till råttorna/fåglarna på vinden som jag misstänker snart ska äta sig igenom vårat tak (som det låter). Huua!

Tittade på våra blommor nyss som börjar se lite vissna ut. Det är ett anonymt krig här hemma om vattningen av blommorna. Jag vägrar göra det för att jag vattnar ihjäl dom och tydligen så vägar Tommy för att jag någon gång ska lära mig att vattna/vattna rätt. Funderar på om jag ska ge det hela ett försök, men jag kommer ju ihåg hur det gick för dom förra blommorna jag skulle vattna. They did not survive! Och nej, jag får inga vuxenpoäng för att jag vägrar att vattna.

Nu ska jag lägga fötterna högt, tugga i mig naturgodis och titta på The Big bang theory. Ni kanske märkt att vi har en viss serie som favorit viss länge? Two and a half men, Simpsons, How I met your mother och nu The Big bang theory. Den sistnämnda är nu mera min absoluta favorit!


Karaktären i mitten borde banne mig få en egen serie. Avgudar honom!

28 oktober - Vuxenpoäng

Jag har funderat.. Undra hur många vuxenpoäng man behöver för att bli vuxen?

27 september - Lilleman knackar på dörren

Idag trodde jag banne mig att lillen ville tjura på och kika ut. Hade elaka sammandragningar som gjorde ont och som kom med några minuters mellanrum. MEN, inget barn är ute och lika glad är vi här hemma för det. Vi vill ha ut honom, men vi vill att han ska växa klart där inne:)

Nu har jag ett hjärta som väntar på att få klicka igång The Big bang theory i sovrummet, så jag och min ömma "lilla" mage ska rulla dit. Kanske ska fixa en kopp te när jag ändå är i rullning.

26 oktober - Längtan efter jul

Längtan till julafton? Svar: JA!
Nu sitter vi här och tittar på dödlig fångst med tårarna i ögonen (detta avsnitt är sorgligt) och dricker julmust, mjölk och äter pepparkakor. Jag som alltid har avskytt julen längtar nu som en galning efter den! Har sånna sjukliga julkänslor!

Efter att programmet är slut så ska vi gå och lägga oss och titta på lite komedi istället; The Big bang theory!!
NATTI!

26 oktober - Älg

Hade ingenting att göra nyss så jag googlade älg och förhörde Tommy vad han kunde om just älgar. Det komiska är att han kunde ganska mycket! Heeh!
That's what I like about my man. Han kan en massa saker som man egentligen inte behöver veta och han lär mig just dom sakerna. Alla dessa månader tillsammans med min käraste så har jag blivit jätte smart på vettiga och ovettiga saker.

Nu ska jag trippa ner till tvättstugan och hänga tvätt. Ska bli så skönt och få rena kläder! Har gått runt i en mjuktröja som gör reklam för milko idag, haha.


26 oktober - Vecka 33

Bebisen:
Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.
Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.
Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.
Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.

Du:
Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.


Tänk var mycket som händer vecka för vecka! Jag var ju hos barnmorskan idag och magen har växt ytterligare två cm sen den senaste gången samt att jag gått upp två kg. Det är lika skönt att få höra att allt är bra varje gång!
De domnande känslorna under bysten är lillen som "sparkar bort" känseln i revbenen och smärtorna i nedre delen av magen är sammandragningarna. Så nu har jag fått svar på alla mina frågor och kan vara lugn i två veckor till:)

25 oktober - Kära tomten..

Kära tomten!
Jag önskar mig en påkostad klipptid hos frisören så jag kan ljusa upp mitt hår så som jag vill ha det. Jag vill inte hålla på att bleka det själv hemma och nu är mitt hår så mörkt. Jag har faktiskt varit snäll i år.
Tack på förhand tomten!
Kramar Angelica.

25 oktober - Inställd föräldraträff

Blev ingen föräldragrupp idag då jag började må totalt skit när vi kom dit. Fick ont, mådde illa och ja..då var det ju som kört då.
Inatt vart det lite sömn pga. illamåendet också. Mådde så fruktansvärt illa, men tjurade på och ville få behålla min middag för guds skull! Gick inte, fick inte sova då istället. Tur jag ska till barnmorskan imorgon och få prata lite med henne. Ska även bli spännande att få se hur stor lillen är nu!! :)

Egentligen är det dags för magbild imorgon, men jag vet inte om den växt något nu. Den har snarare "trillat" ner och ser mer ut som en droppe. Gos magen:)

24 oktober - Misslyckad smultronpaj

Idag har det verkligen blivit en hemma dag. Hela familjen har varit tröttare än tröttast och det finns ingen som helst anledning. Blev en liten tur till lekparken iallafall där till och med jag fick ner magen och rumpan i en kana och åkte. Eller ja..jag hade inget annat val än att åka ner för jag tog mig då fasen inte upp, haha.

Bara för att mysa till det den här kvällen så tog vi och gjorde en smultronpaj. Jag ska erkänna att den är köpt på ICA och allt som vi behövde göra var att tina den i ugnen. Till och med det misslyckades vi med. Haha fyfan..

Annars så har hela helgen varit en enda myshelg med massa film och igår spel med Karl. I fredags så tittade jag och Tommy på Hostel, så ikväll är jag så illa tvungen att se Hostel2. Huvva..Jag avskyr sånna filmer!

Slänger in ett grattis till Jens som blev pappa till en galet fin liten flicka igår också:)
Påtal om bebisar så är det dags för sista föräldraträffen imorgon. Nära nu..

22 oktober - Att ta tag i städningen

Idag är städandets dag. Vi tänkte dra igenom lägenheten och verkligen skura, damma, plocka och röja. Bara min hjälte kommer hem från jobbet så börjas det. Fast lite nytta har jag ju gjort och redan börjat på Sagas rum. Hittade igen en massa Barbie böcker hos min mor som jag hade när jag var liten som Saga fått. Även en massa Disney. Allt står nu och pryder den nya hyllan. Har även spikat upp en ny tavla och donat på lite.
Påtal om Sagas rum så kom jag på att jag måste införskaffa två väggprydnader till barnen innan lilleman kommer ut. Får bli nu när lönen kommer:)

Men nu somnade lillan så då får jag väl börja på att plocka i köket istället. Fredag får det vara, men fint ska det bli här hemma till helgen!

22 oktober - Den långa väntan

Medans man själv sitter här och väntar på sin egen bebis så får alla andra kompisar sina små prinsar och prinsessor. Det är så himla mysigt och roligt när man hör att dom äntligen har fått sin lilla parvel!
När Martin och Fia fick sin Oliwer för 3 månader sedan tex. så trodde jag att det aaldrig skulle bli "min tur". Nu sitter jag här med 7 veckor och 4 dagar kvar till beräknad tid. Tick tack sa tydligen klockan!
Jaja, jag vet, massa tjat! Men jag läntar så otroligt mycket nu! Det är ju så nära.

9 månader är en lång väntan, men en väntan som är värd allt med tanke på vad det ger resten av livet.

21 oktober - A moment like this


BF 14 DECEMBER

Elin B - 18 november
Tommy - 28 november, 3662 & 51 cm
Jag - 30 november, 4350 gram & 52 cm
Niklas N - 30 november
Fia, Martin & Oliwer - 7 december, 3960 gram & 52 cm
Lena N - 10 december, 4070 & 53 cm
Stefan L- 12 december
Ebba - 12 december nattetid, 4000 gram
Jonas L - 12 december, stor kille
Matilda - 13 december
Cazandra - 13 december
Alexandra - 14 december
Marielle N - 16 december
Eva Mari H - 17 december
Mårten - 1 januari
Mikaela - Stor pojke


21 oktober - En prins och en middag

Jag har en massa ont i magen så nu blir det till att ligga och vila resten av dagen. Hjärtat hade gjort middag åt mig när jag kom hem för han visste att jag mådde sämre.
Jag blir ju bara mer och mer överraskad för varje dag. Vilken prins jag har va?! Helt underbar ju! Jag har sån tur som får dela mitt liv med en sådan omtänksam och underbart snäll människa!

Nu ska jag krypa ner i knät på Tommy och återgå till vilandet. Lillen håller på att möblera om i magen just nu och det syns på huden för den flyttar sig, haha.

20 oktober - Pappi

Sitter hemma hos pappa nu och inväntar min andra halva. Vi ska nämligen äta middag här och säga hejdå, för imorgon bitti åker dom utomlands. Jävla lyckokakor, huvva! Nej, jag är glad för att dom hittar på saker, men jag vill ju också bada i havet och känna sanden mellan tårna. Att åka utomlands ligger på min 10-topp lista på favoritsaker i livet.
Bästa resan jag gjort var den i våras tillsammans med Tommy, Saga, pappa, syster och bonusmamma Eva. Vi åkte till Teneriffa och bodde alldeles vid havet. Gissa hur mysigt det var?! Galet!



Syster, jag, Saga och Tommy på flyget ner till Teneriffa.


20 oktober - Dagis

Morgon! Klockan är 06.31 och jag är uppe. Angelica uppe halv7!?  Lillen har vaknat och vill inte somna om, så det är lika bra att kliva upp och börja förbereda för dagis.
Jag är hungrig!

19 oktober - Halsbränna

Vi börjar få till en lista nu med gissningar på när bebisen kommer, vikt, längd osv. Skitkul att folk vill vara med och gissa:) Kom ihåg, fritt för alla! BF beräknad den 14 dec.

Men nu ska jag ta min stora mage och halsbränna och lägga mig. Hoppas på att jag mår bättre imorgon. Bara för att vi skulle ha en myskväll så började jag såklart må illa och fick en jädrans halsbränna. Huvva!
Tänk att jag är i vecka 32 och mår fortfarande illa. Vissa dagar spyr jag fortfarande, i vecka 32!! När man var i vecka 11-12 och inte kände någonting så letade man efter "symptom" på illamående och sånna där typiska graviditetstecken bara för att det kändes som att det var mer "på riktigt" då. Nu 20 veckor senare så önskar man bort symptomen.
Men men, nu är det såhär. Huvudsaken är att prinsen mår bra där inne! Som dom sa förut; Illamåendet är bra för då har det fastnat riktigt. Och nog har han det alltid

Godnatt!

19 oktober - Vecka 32

Bebisen:
Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.
En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.
Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du:
Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.
Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!

19 oktober - Ett hjärta av guld

Ikväll blir det en kväll för bara mig och Tommy. Massa massa mys och tända ljus har jag planerat in.
När jag kom hem ifrån jobbet idag så hade Tommy börjat på med middag. Så han placerade mig inne på sovrummet och överraskade mig när jag kom ut med tända ljus, hemmagjorda strips och hamburgare i friscobröd. Allvarligt! Det var länge sedan jag åt någonting så gott!
Dålig på att hålla hemlisar som han är, så berättade han att han har beställt en sak som jag ville ha. När det kommer så berättar jag vad det är:)
Min älskling har ett hjärta av guld!


Idag går jag in i vecka 32 också. Kommer upp en liten "vecka 32" senare här på bloggen. Nu har jag inte tid för nu blir det mys!

18 oktober - Farmor och farfar

När jag fyllde 18 år så fick jag min farmors vigselring i födelsedagspresent. Den har jag alltid haft på en silverkedja runt halsen, men den har sett lite ensammen ut.
När jag var hos pappa igår och hälsade på så tittade vi igenom hans mors gamla smycken samt hennes föräldrars som hon sparat. Mitt ibland alla ringar och grejer så hittade jag igen farmor och farfars förlovningsring! Min far gav den till mig, så nu har deras vigselring sällskap runt halsen. Ingen är gladare än jag för det!
Farmor och farfar är två viktiga personer för mig. Där är en utav anledningarna till att min son kommer att få min farfars namn som andranamn.

Wincent & Ingrid
24/12-1951
4/7-1954


18 oktober - Hej bebisen, kom ut!

Ikväll vill jag att det lilla pyret i magen ska kika ut så jag kan få kramas, mysa och bara få titta på min lilla prins. Jag vill att han ska komma ut så vi kan ut och gå i hans fina vagn och titta på den färgglada hösten. Jag vill att han ska kika ut! Sen kan han få krypa in igen de 8 veckorna som är kvar.

Oj oj. Det är 8 hela veckor kvar och jag är redan rastlös efter honom! Men 8 veckor går fort! Eller? Jag hoppas på det, för nu längtar vi båda här hemma mer än någonsin. Jag är så nyfiken på hur mitt älskade lilla pyre ser ut.

Magen börjar bli lite otymplig nu. Jag går in i nästan allt som sticker ut runt omkring mig, tar mig knappt ur sängen och kan inte sitta riktigt utan måste "liggsitta" eller luta mig snett.
Som jag hela tiden säger, det lilla pyret verkar inte vara så liten. Inte som det verkar på den här jättemagen. Men med 8 veckor kvar så börjar jag undra hur jag kommer att se ut egentligen? Hehe.

Kanske börjar bli dags att sätta igång med frågeställningen "När kommer prinsen?" När tror ni? Gissa gärna på datum vikt och längd om ni har lust:)
Han är beräknad att komma den 14:e december och jag och Tommy har redan satt våra gissningar.
Jag - 30 november, 4350 gram, 52 cm
Tommy - 28 november, 3662, 51 cm

18 oktober - Helgen

Bion i lördags var faktiskt bra! Tro det eller ej. Kanske borde skriva att det var "The last airbender" som vi såg.
Det blev middag med Marcus och Malin på Eastern Palace. Efter middagen så blev det som sagt bio och lite senare en kopp kaffe och kortspel hemma hos M och M.

Igår så var det fokus på innebandy. Jemtland herrar spelare mot Umeå på hemmaplan. Resultatet blev 8-4 Jemtland och mitt hjärtegryn gjorde 1+1. Man blir nästan lite stolt:)

'
(Bilden tagen från innebandyz.se)


16 oktober - Bio och WoW

Godmorgon! Kan man undgå att vakna när lillen i magen sparkar 120 knyck? Näe, inte jag iallafall. Det är ett jädra mysigt uppvaknande:)
Nu sitter hela alltet i soffan och har mys morgon. Ska nog ta och tjata på att vi ska äta frukost snart. Jag är så himla hungrig! Men det var ju kanske inget ovanligt, haha.

Idag så ska vi iväg och titta på innebandy som det lät och ikväll så ska jag och Tommy på bio tillsammans med Fritte och Malin. Jag tycker den verkar dålig, men Tommy och Fritte enades tydligen om att jag borde tycka om den bara för att jag har varit en WoW nörd.
-Yes it's true!
Skolkade nästan hela första året i gymnasiet genom att sitta hemma och spela. Jag var.."sjuk" varje dag.

Nu måste jag gå och skälla på Tommy. Han äter chips före frukost! Ajjabajjja!


Rogue undead female. Min andra halva under en tid i livet.
-Jag vet, töönt!

14 oktober - Flytt igen

Blev flytt idag med. Men idag strejkade pojken i magen så jag fick ont och behövde sätta mig och titta på istället. Samlade på mig lite krafter och började skruva ner persienner, men då fick mamma fnatt på mig. Tänk om jag ramlade. Så jag fick vackert sätta mig i soffan och glo igen. Skönt:)

Nu skriker kroppen efter en dusch och jag såg att hjärtat hade överaskat mig och köpt hem kexchoklad som jag ska mumsa efteråt!! HUR kunde han veta att jag var sugen på någonting sånt?

Imorgon blir det en tyst dag igen då jag ska på begravning.

13 oktober - Flytt

Kom nyss hem ifrån min mor. Jag har hjälpt henne att packa lite porslin eftersom hon ska flytta. Någonting måste jag ju göra då jag inte kan hjälpa till att lyfta och flytta lådor senare:)

Nu är det duschen och sängen. Godnatt!

12 oktober - Vecka 31

Vecka 31

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Barnmorskan min hjälpte mig att känna lillemans huvud idag också. Nu har han ju vänt på sig och ligger med huvudet ner som han ska, så då var det lätt att känna huvudet. Med tanke på hur han ligger så är det inte konstigt att jag har ont i revbenen då han sparkar på dom hela tiden. Men bara han ligger som han ska, utvecklas och mår bra så får han väl göra det:)

12 oktober - Magen vecka 31


Vecka 31+0
Ser ni? Med 9 veckor kvar så kommer jag ju att spricka:)

Var hos barnmorskan idag och fostermåttet har ökat med 5cm och min vikt ökat med hela 3 kg! Inte illa pinkat. Lilleman har nu gått om den "normala" kurvan och ligger på överkant i växten. Som jag tidigare sagt; Min lilleman är inte så liten

Nu står vagnen här hemma också! Saga har provåkt och tyckte det var skitkul, så jag tror den fick bra betyg, haha. Ska leta fram åkpåsen och sånt och göra klart sen när jag har energi över.

11 oktober - CSI

Vi har köpt CSI till xboxet, så nu sitter jag och försöker lösa ett fall som är omöjligt! Jag kommer ju ingen vart och om jag frågar om hjälp så kan jag riskera en dålig utvärdering. Haha, vilka problem man har! Skit kul är spelet i övrigt iallafall.

Imorgon är det jobb i vanlig ordning och efter det så är det dags för en ny föräldraträff. Denna gång blir tredje gången av fem och ska handla om förlossning samt olika bedövningar. Tror det kommer att bli rätt så intressant faktiskt. Dessutom går jag in i vecka 31 imorgon! Tiden tickar:)

11 oktober - Skyltfönster

Vilken lugn och skön dag det blev på jobbet idag. Har suttit i skyltfönstret och lekt med en massa ögonskuggor och nagellack. Har hängt upp lackerna överallt och spritt ut de lösa skuggorna, så nu är skyltfönstret färgglatt och jätte fint!

Vi kom alldeles nyss innanför dörren så nu ska vi laga middag hela familjen tillsammans. Hemma gjorda köttbullar och potatis står på dagens meny.

10 oktober - Svar på fråga

Fråga:
Känns det inte lite sjukt att tänka att 'nästa jul' då är ni en till som firar jul? :) Haha!

Svar:
Det känns HEL mysko om jag ska vara ärlig! Pratade precis med Tommy om det och vi kan knappt ens tänka oss att om 9 veckor är det tänkt att det ska vara en person till här hemma. Om ca 9 veckor har vår son kommit och ligger här bredvid oss.
Så svar på frågan: Ja, det är lite sjukt. Men vi är överlyckliga över att få fira våran jul med en liten lillebror. Fast vem vet. Han kanske går över tiden och inte ens har hunnit kommit :)

10 oktober - Magen växer och kliar

Blev en mysig tur till staden och efter det så bjöd vi svärföräldrarna och Tommys lillasyster på middag:)

Magen idag:
Idag har magen börjat kliat. Jag blir tokig, hur får man bort det?! Finns det någon kräm att köpa? Det kliar och kliar och kliar och slutar aldrig att klia! Känns som att jag kommer att klia mig igenom enda in till bebis snart. Fast ja..ni förstår. Det kliar helt enkelt. Jag vet att det kliar pga. att magen växer och huden töjs iallafall, så det är ju inget farligt.
Nog kan man säga att magen växer också! Inatt tog magen sista språnget till en utputande navel. Idag när jag duschade så såg jag att naveln buktade utåt vilket den inte gjorde igår. Det kändes mysigt, då vet vi att våran prins växer iallafall:)
Stenhård är magen också! Huden är verkligen spänd och hård, så man kan inte trycka på magen. Annars så brukar den ju vara mjuk och bli hård när jag får sammandragningarna. Ska lägga mig i ett bad snart och se om muskulaturen runt magen slappnar av så den mjuknar lite.
Mys magen♥ Nästa vecka börjar vi räkna ner på 8 veckor och nu myser vi allt vi kan här hemma med magen då den finns kvar. Helt plötsligt gick tiden jätte fort!

10 oktober - 101010

Jisses vilken fin lägenhet vi har nu! Fattas bara en dammsugning så är den som ny.
IKEA tog verkligen på krafterna igår men det fanns inget stopp när jag kom hem. Jag ville verkligen få upp allt och fixa till hemma. Igår la jag alltså upp mina första gardiner någonsin! Tur man har en tålmodig sambo som sitter och tittar på och hjälper till. Jag hade blivit helt knäpp annars!

Det blev lite smått och gott där borta på IKEA. Köpte nya mattor till sovrummet, gardiner och fönsterlampor till barnen och oss, sängkläder, kastruller och stekpannor. Sen så tog jag mig tag i kragen och köpte det där "underlägget" till skötbordet som jag skrev upp på min "to do lista" inför lillens ankomst.

Nu blir det frukost och sen stan. Måste ju hitta på någonting tufft nu när datumet är 101010. Once in a life time!

9 oktober - IKEA

IKEA ikEa IKeA ikea iKeA IkEa IKEA ikEa IKeA ikea iKeA IkEa IKEA ikEa IKeA ikea iKeA IkEa IKEA ikEa IKeA ikea iKeA IkEa IKEA ikEa IKeA ikea iKeA IkEa IKEA ikEa IKeA ikea iKeA IkEa IKEA ikEa IKeA ikea iKeA IkEa IKEA ikEa IKeA ikea iKeA IkEa IKEA ikEa IKeA ikea iKeA IkEa!!!
Uppe med tuppen och fixar till mig samt äter frukost. Snart rullar bilen.

8 oktober - Älskade sambo

När jag kom hem idag så hade min kärleksfulla sambo lagat middag samt städat. Jag har sån otrolig tur som har världens bästa sambo!
Hur som helst. Schnitzel och strips stod på menyn till middag och det var hur gott som helst! Nu sitter vi och tittar på NHL och har myskväll.
Julstämning har vi också då vi köpt hem julmust och clementiner. Suck on that! Bara 10 veckor kvar tills julafton och jag tänker inte snåla på tjuvstarten. Tomtegröt blir det till frukost imorgon också:)

Men detta blir kort. Jag ska nog krypa ner i sängen så jag orkar upp till IKEA imorgon. Längtar dit och längtar hem så jag får göra om lite här hemma.

Med dig är jag lycklig!


7 oktober - Den där jävla tv dosan

Jag avskyr när jag sitter på ena sidan av soffan och vill byta kanal på tv och inser att tv dosan ligger på andra änden. Det ÄR faktiskt inte lätt att ta sig upp och ta sig dit. Onödig energi och så gör det ont.
Men men, nu sitter jag här och får straffas över min klantighet genom att titta på ett dåligt tvprogram.
Jag borde ha en liten dragkorg som finns på mataffärerna här hemma. Där i ska jag ha en egen tv dosa, mobilen, en nagelfil, mat och frukt. Det överlever jag länge på och slipper skämmas över att jag är glömsk och klantig, haha.


7 oktober - Torsdag kväll

Just nu så sitter jag och gör allt jag kan för att inte pilla på mina naglar. Imorgon ska jag till stan och sätta på tippar och bara för det så sitter jag och vill riva i dom nu. Mitt psyke är inte stabilt när jag vet att någonting sånt ska hända. Hur som helst så imorgon blir dom iallafall fina och det kommer nog upp en bild på resultatet.

Inatt fick jag sova lite längre och det behövdes. För första gången på länge så kände jag mig utsövd när jag vaknade och gissa vad skönt det var! Nu förstår jag iallafall verkligen vad alla andra gravida har pratat om när dom säger att dom är kissnödig hela tiden, haha! Man kan verkligen inte sova en hel natt.

Imorgon är det redan fredag och här hemma blir det mys med god middag och film. Känner jag oss rätt så lär vi nog tvinga hit Karl, han tar med chips och dricka från Statoil och vi står för popcorn. Efter en film så brukar han alltid spöa oss i kortspel. Jag sätter 50 spänn på att det blir så imorgon med! :)

Nu duschen och sen fil med specialflingor och torkade bär, mumma!

6 oktober - På tre timmar..

På tre timmar har jag hunnit:
Färgat ögonbrynen
Plockat disk
Plockat upp alla kläder som låg på golvet i sovrummet (alla var mina, hehe)
Rensat bort alla papper som låg framme i hallen
Plockat ur och bort alla kassar som jag tagit hem (Har en tendens till att alltid lägga saker i kassar och på min sida av sängen för där syns som nästan inte)
Gjort en inköpslista på IKEA
Kokat chocoffé

Duktigt gjort för att vara jag! Men när jag får mina fnatt så skulle jag kunna hålla på i flera flera timmar. Skulle kunnat ställt mig och dammsugit nu, men Saga sover och jag måste respektera våra grannar. Imorgon kommer jag att vara WAY to lazy för att ens titta på dammsugaren.
Vid närmare eftertanke så låter en dusch och sängen lite bättre än att städa. Ska se om min sambo är lika intresserad utav den ideén så jag sätter fart någon gång och kommer på en massa annat.

6 oktober - Barnvagn, check!

Vi har äntligen en barnvagn nu!! En Emmaljunga Edge Duo Combi blev det och vi fyndade den till ett bra pris på blocket! Sen så har jag min far och plastmor att tacka som åkte och köpte den då den var inne i stan så jag har inte hunnit kikat på den än. Men den ser ut ungefär såhär:

Våran var mer svart/silver tror jag. Har inget bildminne, haha.

Annars så sitter jag och gör det sista på inköpslistan till IKEA för helgen. Hittar massa fina saker och jag känner att min inspiration ligger på topp! Vill verkligen få till vårat sovrum och barnens rum nu.
Sen så skulle jag vilja ha mattor och lite fler tavlor runt om i hemmet, men det kostar ju så sjukt mycket. Hittade iallafall två mattor till sovrummet som är fluffiga och säkerligen jätte sköna att mysa ner fötterna i på morgonen när man vaknat:)
Ska kika lite till om jag inte hittar nåååågon tavla att pynta ena väggen i vardagsrummet med. Annars får jag väl måla mig en egen med min otroliga känsla för konst. Skämt å sido.

6 oktober - Att vara gravid och försöka sova

Jobb jobb jobb jobb. Ja, jag älskar faktiskt mitt jobb. Trodde dock aldrig att jag skulle överleva denna arbetsdag för jag var så himla trött.
Jag fick sova ca 30 minuter åt gången inatt. Vaknade, var kissnödig, rulla upp ur sängen (inte lätt med stor mage, haha), lägga sig och somna om, vakna, ont av foglossningen, leta ny sovställning som kroppen tål, somna, vakna, kissnödig, rulla upp ur.... och så har det hållt på varannan gång var 30e minut inatt.
Sen så får jag inte sova mot Tommy längre då han tycker att jag andas som en väderkvarn, haha! Måste faktiskt erkänna att andningen har blivit tyngre som dom säger, men inte märker väl jag det när jag ska sova och vill kramas:)

Vecka 30+1 alltså och magen är stor! Min mysiga mage som ser ut att kläckas när som helst.
Nästan varje kund på jobbet kommenterar, pekar och säger: "OOJ vilken mage! Den måste ju komma ut när som helst va?" Näe, säger jag då. Det är inte först än i december. Då blir deras ögon ännu större och jag får en blick som man skulle kunna tyda som medlidande. Lika roligt varje gång:)
Fast å andra sidan så förstår jag dom. Lilla jag på 153cm ser lite rolig ut när jag går runt med en mage som mäter i omkrets mer än 100cm. Jag ser ut som en vandrande köttbulle och Mikaela lyckades få en jädra bra bild på det uttrycket.

Undra hur stor den där killen där inne är egentligen?

5 oktober - Vecka 30

Bebisen:
Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.
Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.
Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Du:
Du har förmodligen gått upp ganska mycket i vikt denna månad -- normalt 1,4-1,8 kg. Det är helt normalt att gå upp nästan ett halvt kilo i veckan under de sista tre månaderna. Bebisen behöver mer näring än någonsin tidigare under den sista trimestern. Vissa älskar sin växande kropp, andra avskyr den – oavsett kan det vara intressant att läsa 50 orsaker att det är roligt att vara gravid.
God nattsömn kan bli ett minne blott under tredje trimestern. Det är svårare att hitta bekväma sovställningar ju större du blir och det ökande trycket på blåsan kan göra att du måste börja gå upp och kissa på natten igen. Livliga drömmar kan också påverka din sömn! Glöm inte att fråga din partner om vad han drömmer om också.

 


5 oktober - Lullabub vaggare

Blev något sugen på den här när vi såg den på barnens hus förra veckan. Det är 4 "klossar" som vaggar bebisens säng.


LULLABUB COT ROCKER
"Världens första & enda patenterade automatiska babysäng-vaggare. Lullabub skapar harmoniska rörelser som på ett naturligt sätt lugnar och får ditt barn att komma till ro för att sova."

Fyra olika avslappnande rörelser som simulerar:

  • En åktur i bilen
  • Båt på vatten
  • Tiden i mammas mage
  • Mammas hjärtslag
Pris 1495:-

5 oktober - BareMinerals

Idag så har jag jobbat i vanlig ordning. Kände att jag behövde make up som tar mig en minut på morgonen och dessutom är bättre för min hy som börjar bli lite krasslig. Hormoner hormoner i stora lass..
Jag köpte hem en ny BareMinerals foundation. Nu när dom har fått hem nya färger så finns det en som passar just mig perfekt; Golden Fair. Jag behöver den då jag är mer gyllen i hudtonen.

Då min rengöring från Chanel inte kommit än så har jag börjat att använda md formulations rengöring som är en jätte bra kombination tillsammans med BareMinerals make up. Nu ska vi nog se till att min hy hittar tillbaka!
Glöm aldrig bort att hudvård är individuellt. Det som jag använder passar inte alltid alla andra. Fråga därför alltid din återförsäljare vad som passar just DIG och DIN hud.

Nu ska jag springa tillbaka till Saga som sitter och leker så snällt. Lillan har åkt på magsjuka så hon är lite tussig den stackaren.


4 oktober - Bebisnoja

209 dagar klara utav 280
71 dagar kvar
1704 timmar kvar tills den beräknade dagen
102240 minuter


Jag börjar bli rastlös. Trots att jag vill att han ska ligga där inne tiden ut så vill jag ändå att han ska komma ut nu så jag får krama om mitt lilla pyre. Ikväll så gör jag ingenting annat än sitter och tänker på honom och tiden framöver. Man blev ju som lite extra längtansfull när man såg videon idag på nyfödda sötnosar.

Jag har börjat blivit stressad inför förlossningen också. Det känns som att det är en massa som inte är gjort fram tills det är dags. Jag måste faktiskt sätta mig ner och börja på en lista över det som skall ha fixats tills dess. Saker som:
Hämta den nya spjälsängen
Göra om/klart på barnens rum
Köpa barnvagn
Köpa amningskudde
Köpa ny "madrass" till skötbordet
Köpa nya fina sängkläder till Saga och pyret
Förbereda väskan tills BB - you never know liksom
Klippa/färga håret medans jag har tid över och orkar
Skicka in alla papper till försäkringskassan
Storstäda så det är fräscht och fint när vi kommer hem

Massa onödiga saker säkert, men för mig känns dom jätte viktig för man vet aldrig när det verkligen ÄR dags och jag vill att allt ska vara klart och perfekt när pyret kommer till världen.
Tur jag ska på IKEA i helgen så jag kanske får någon shopping punkt klar. Extra tur att Tommys mamma är lika galen i IKEA som jag, haha!

Nej, nu blir det banne mig sängen och gruva mig mer över att hinna en massa. Eller kanske slappna av skulle vara ett bättre alternativ? God natt.

4 oktober - Föräldraträff nr2

Så går ännu en höstdag mot sitt slut för detta år. Dramatiskt visst? Men dagarna går ju så sjukt fort nu och jag vet inte om det är för att vi väntar med spänning på barnet eller om det är för mörkret. Tror på lite utav båda delarna:)

Idag var det dags för föräldraträff #2, och denna gång gick vi igenom tiden efter förlossning och amning. Jag är nöjd efter dagen och innehållet var både bra och intressant. Jag tror att jag blev lite klokare och mindre rädd för att amma faktiskt. Har haft en liten rädsla för det här med amning, att jag inte ska duga till och inte få till det osv. Men känner mig psykiskt lite säkrare efter information och lite filmtittande.

Tänk! Imorgon går jag redan in på vecka 30. Tiden går så himla fort nu. Känns som att det var igår som jag tog fram den hemlighetsfulla stickan och funderade på vad den skulle visa. Då var jag i vecka 8 och nu 22 veckor senare så sitter jag här med svaret i magen. En liten lillebror som ska förgylla våran vardag ♥


Sagas nya RÄSER TUFFA pyjamas som jag skrev om igår.


4 oktober - Skit sömn

God morgon!
Jag har sovit totalt skit inatt. Vaknat och hållt på med massa konstigheter, samt drömt mardrömmar. Huvva!
Nu springer jag runt i lägenheten och försöker samla på mig allt det sista innan jag ska ner med lillan på dagis och sen åka till jobbet.
Idag är det föräldragrupp nummer två och tror denna dagen blir lite bättre :)

På återseende!

3 oktober - Resident Evil Afterlife

Vilken lång helg det har varit för omväxlingens skull! Hittat på en massa skoj i helgen, så jag har skönt nog inte haft tid att sitta vid tekniska saker som datorn.

Igår, lördag, så hade Jemtland innebandy seriepremiär och där satt jag bunkrad några timmar. Innan dess så strosade jag omkring på stan och tittade på barnkläder. Blev en pyjamas och en body till Saga. Hittade även en massa fint till lillkillen, men sånt tänkte jag ta någon annan dag.
Efter matchen blev det lite käk, hockey hos Robban och sen så gick vi på bio och såg Resident Evil, 3D. Visst var det tufft, men fasiken vad jag fick ont i ögonen och huvudet av 3D effekterna! Ska ge jackass 3D en chans sen när den kommer.

Idag så var det innebandy igen och efter det ett besök hos Tommys mor och far. Svärfar hade gjort hemma gjord pizza som jag banne mig hade kunnat ätit ihjäl mig på!! Allvarligt vad god den var!
Nu blir det godis och mys i soffan. Eller ja. Mest troligt så blir det tidig kväll med tanke på att jag och herren är mäkta trött. Ovanligt va? Haha.


1 oktober - Tacos

Nu har vi precis ätit middag. Blev en sån där sen middag som brukar vara jätte mysiga. Tacos, tända ljus och den bästa personen som finns. Har varit en sån otroligt bra kväll ikväll! Hela dagen har varit jätte bra faktiskt!
Nu ska vi nog leta fram en film och krypa ner i sängen och sova. Det tar på orken att jobba och springa till tandläkaren. Nu är jag iallafall klar hos farbror tandläkaren för två år framöver sa han. Äntligen!

Imorgon klockan 7 ringer klockan och då är det dags för tvättstugan. Tvättmaskinerna är min värsta fiende, jag lyckas alltid göra något fel med dom där.

Vem orkar ta fram en massa skålar som man 30 minuter senare måste diska?

1 oktober - Telefoni

Idag mår jag och magen bättre. Kramperna beror på att magen växer så fort har det listats ut. Tydligen så kommer jag att få sånna där kramper tills den lille vill ut. Så nu är det bara att hålla ut smärtorna när dom kommer i väntan på att tiden går.

Idag när jag kom hem så hade mitt hjärta varit och hämtat min telefon som kommit. Jag är HUR lycklig som helst över den och sitter som ett barn på julafton i soffan och leker med den.
Min man är underbar! Så är det bara.

Playtime!

RSS 2.0