31 maj - Studenten

Imorgon är det dags för Östersunds glada tredje års elever att ta studenten. Jag kom då att tänka på att det är ungefär ett år sedan som jag tog min. Vart tar tiden vägen?
När det var dags för min student så väntade jag Leon och låg då för det mesta hemma och spydde de sista veckorna. En nykter student och jag kommer knappt ihåg någonting trots nykterheten. Om jag inte visste bättre så skulle jag kunnat tro att det var flera flera år sedan som jag tog studenten. Jag har knappt ens kort ifrån min student.

Vart vill jag komma? Ingen aning. Kanske att jag önskar att jag kunde få gå om mina sista tre år i skolan och gjort något vettigt av det. Pluggat hårdare, inte varit så omogen och faktiskt tagit lite ansvar.
Kanske jag vill komma till att det är lättare att vara efterklok. Äh! Studenten var väl rolig. Njut av eran sista dag kära studenter! Njut för fulla muggar, för om inte så kommer ni att ångra er!



31 maj - En blogg

En av alla bloggar jag läser är Linas.
Öppen, ärlig, utblottad, härlig, vacker, sorg, funderare.

30 maj - Är huvudet dumt..

17:30 hade jag tid för klippning och jag är osäker om jag redan ångrat mig. Blev less på håret, precis som förra året, och klippte av det. Ojojoj! Det blev fint, men är det jag?
Ähhh! Lite make up på det här så!


30 maj - Mors dag

Igår var det min första mors dag. Gissa om jag hade en bra dag!?

Vi klev upp på morgonen och jag ville börja planera inför dagen. Tommy sa bara att han redan hade gjort det och att jag skulle göra mig iordning så vi kunde åka.
Mitt hjärta tog mig iväg på en biltripp (som jag älskar) och så åkte vi och tittade på hällristning. Efter det så åkte vi vidare på en längre tur med bilen och köpte fika.
Världens bästa, första, mors dag!

Ha en bra dag!

28 maj - Hejhej

Hej hej!
Jag tänkte säga att jag finns kvar. Det händer mest ingenting hos oss nu förutom att alla är tussiga och aldrig blir bra. Vi sitter och inväntar om Leon måste få penicillin mot sin förkylning (dom vet inte vad det är än) som fortfarande sitter i sedan 3 veckor bakåt.

Händer inte mer här hemma. Ha en trevlig lördags kväll!

24 maj - Kvällens väder

Fint väder idag. Haglar bara 0.5 cm bollar och åskar lite. Tur jag hann ta tillbaka tanken om att ta en kvällspromenad.

23 maj - När min Leon ville ut - PART TWO

När klockan närmade sig 5-5:30 så började ryggmärgsbedövningen att sluta fungera på vänstra halvan av kroppen. Visade sig att dom satt den snett, så jag skulle få ha värkarna på vänstra halvan resten av tiden. Men det gick ju rätt så bra. Hellre halva än hela tänkte jag.

Sova gick ju inte under hela natten. Jag var så otroligt spänd på vad som skulle hända och längtade så mycket. Men när klockan närmade sig 9 så blev jag äntligen trött och skulle sova. Då kom barnmorskan in och sa att sova var inte aktuellt, jag var ju helt öppen. Lilleman hade dock fastnat bakom en liten kant så jag var tvungen att ställa mig upp och försöka vicka honom förbi kanten.
Ryggmärgsbedövningen tog dom nu bort och jag höll på att dö! Var det såhär smärtan kändes alltså? Jaja, det var väl bara att stå upp och bita ihop.
Efter 40 långa plågsamma minuter så var han äntligen runt kanten och jag fick lägga mig ner. Trött som ett as och bad om att få åka hem och sova och komma tillbaka dagen efter. Det fick jag inte.

Sista biten gick så fort. Lillemans hjärtljud försvann och då blev det jäkla bråttom. Det kom en massa barnmorskor och en läkare in och hängde vid huvudet, tryckte på magen, slet i benen och tillslut så fick dom klippa mig för att få ut stackaren snabbare. Inför sista krystningen, med huvudet halvt ute, så kom jag ihåg att jag BAD att få krysta, men det fick jag inte utan en värk. Lätt att känna det med två stycken som hänger på magen tyckte jag och började tjura.
Efter 20 långsamma minuter så var våran lilla Leon helt plötsligt ute och mådde hur bra som helst. Det var bara navelsträngen som hade lagt sig på axeln och täckte för ljudet.
Våran Leon Wincent föddes den 23 december klockan 10.17 på morgonen. Han vägde underbara 3520 gram och var 52 cm lång.

En sak är säker och det är att jag hade aldrig klarat det utan Tommy hos mig!






23 maj - Idag blir den här fina prinsen 5 månader!


Syns det att han nyss ätit morötter? :)

23 maj - Jag avskyr telefonkö

Har suttit i telefonkö hos svenska kyrkan. Det tog mig 30 minuter och under tiden så var dom snäll och lät mig lyssna på psalmer. Snällt va?
Jag hoppas att dom ringer upp snart så vi har ett datum åt min lilla Leon.

Nej men lite lunch på det här så.

22 maj - När min Leon ville ut - PART ONE

Jag kan ju börja med att jag hade gått 9 dagar över tiden och under dessa dagar så hade jag inte haft något som helst tecken på att lilleman ville komma ut. De två sista månaderna så hade jag haft mycket "mensvärk" och foglossning som vanligt.

Den 22 december så valde jag och Tommy att klä julgranen på kvällen. Under tiden så kände jag av mensvärken som jag alltid gjort och tänkte inte mer på det. Fick även några sammandragningar i samband med mensvärken, men det
hade jag också haft i någon månad. Thats it.
Efter att vi klätt julgranen så gick vi och la oss. Sammandragningarna höll på ett tag som vanligt och för skojs skull så klockade jag dessa sammandragningar. Gissa om jag blev paff!? Jag hade ju värkar med 8 minuters mellanrum.
Jag tog det lugnt och sa till Tommy att vi kanske skulle bli tvungna att åka in den natten (fast jag inte hade något direkt ont).
Jag ringde min svägerska och snackade lite skit och berättade att jag tydligen fått värkar. Hon tyckte jag var dum som inte ringde och förberedde förlossningen och min svärmor som skulle komma och ta hand om Saga. Jag sa bara att det här skulle ta låång tid. Jo eller hur! Jag klockade igen och då var det 5 minuter mellan värkarna (som fortfarande kändes som lätt mensvärk som kom och gick).
Fick lite panik och ringde förlossningen som också sa att det skulle ta tid innan det blev dags att komma. Hon klockade mina värkar och vips så var det 1-2 minuter mellan.
På en timme så hade mina värkar gått från 8 minuter till 1-2. Barnmorskan sa då åt mig att äta lite och ta det lugnt innan vi åkte, men icke! Började blöda så då var det bara att åka in.

Väl inne på förlossningen
(runt 1 på natten) så var jag ensam och kunde bli lite ompysslad av personalen. Dom undersökte mig och jag var öppen 2cm. Vid det här laget så hade värkarna börjat gjort jäkla ont.
Blev erbjuden en varm dusch som inte hjälpte mig ett dugg. Bad om någonting annat som skulle stoppa smärtan. Fick då ett nytt rum och en doktor direkt som satte ryggmärgsbedövning under tiden jag andades lustgas (som var hur jäkla roligt som helst). Under hela tiden som läkaren satte bedövningen så skrattade jag så jag vet inte vad.
Dom undersökte mig lite till och jag hade öppnat mig ett par cm till. Värkarna kände jag nästan inte av efter bedövningen och tänkte att detta gick ju lätt som en plätt!

Runt 3 på natten så tyckte dom att det gick lite sakta så dom satte dropp som skulle skynda på det hela lite och så tog dom hål på hinnorna. Gick lätt som en plätt det med och kändes inte ett dugg.


22 maj - Grattis vän

Grattis fina Lisa på din födelsedag!
Jag hoppas du får en fin födelsedag
där uppe i bland molnen.

21 maj - Jäkla blogg.se

Det är ju jämt krångel med blogg.se, eller är det bara jag? Kanske det är dags att flytta bloggen till en annan sida. Tåls att tänka på då jag börjar ledsna på allt krångel här. Jäkla blogg.se!

19 maj - En klockren insändare

En insändare skrev 'om att vara mamma' i senaste numret av Vi föräldrar.

Att vara bebismamma är..

..att öppna ytterdörren med ena bröstet hängandes utanför och ändå inte skämmas.
..att komma på sig själv med att gå och nynna på Här dansar herr gurka helt ofrivilligt.
..att ge sig ut i affärer för att utöka sin skrala garderob och komma hem med 5 stycken bodies i storlek 68.
..att efter några hysteriskt tidiga morgnar vakna 5:45 och tycka att det är världens sovmorgon.
..att ordet snabbmat får en annan betydelse. All mat slinker ner snabbt.
..att välja café efter plats för barnvagn istället för utbudet.
..att upptäcka att hela digitalkameran är fylld av bilder på en enda liten person.
..att älska någon så hjärtat svämmar över - någon som dessutom kräks på dig varje dag.

17 maj - Tuss får förbli tuss

Läkarbesöket idag kan man väl säga gick både bra och dåligt. Dom hittade ingenting (som tur var), men nu vet vi inte vad det är för fel på Leon. Hon misstänkte virusinfektion men det kan inte behandlas utan måste gå ut av sig själv.
Ja ja. Är han inte bättre till nästa vecka så skulle vi dit igen.


Är det bara jag som inte tycker om våran läkarvård här? Om inte barnen grinar när man är på hälsocentralen så är det inget fel på dom enligt läkarna. Men sen att dom är ledsen resten utav dagen, det är ingenting det.
Ska man måste tjyvnypa barnen bara för att få hjälp av läkarna? Är det verkligen så det ska gå till?

Nog om det. Nu ska jag och Leon mysa ner oss tills han somnar.


16 maj - Tuss

Leon är ännu mera tussig idag. Pendlar från glad till grinig på en sekund och har svårt att sova. Vi ska till BVC imorgon och titta om det är hans öron som det är krångel med. Mammas älskade lilleman!

Min far och plastmor kom över på ett spontant kaffebesök ikväll. Dom hade varit och handlat kläder till Leon då dom tyckte att hans body han hade på sig igår var lite liten, haha.
Det var mäkta trevligt och snällt måste jag säga! Jag blev glad iallafall:)

Nu ska jag vänta på En unge i minuten och leta mig något att fika.

15 maj - Nej sova ville vi verkligen inte.



Leon är lite tussig så nu är alla rutiner ur banorna. Men trots det så har glädjen och pratsamheten inte fått sig en släng om iallafall:)

15 maj - Varför sova när man kan rulla och busa?





Varit borta, jag vet. Jag har varit och tagit hand om min mamma sedan i torsdags. Lagat mat och fryst in, tvättat och bara haft mys. Har faktiskt saknat min mamma och hon har knappt träffat Leon sedan hon kom hem. Så det var inte mer än rätt!

Dagen har gått åt till att lägga upp gardiner, byta sängkläder (barnen fick jätte fina röda som min plastmor har sytt) och städa upp här hemma.

11 maj - Såhär kan det se ut under bordet..

..när lilla fröken ätit. Spagetti som är helt omöjligt att sopa ihop.
Jag försöker komma på en lösning på detta problem men jag kommer ingen vart. Läste någonstans om en man som uppfann en haklapp som man fäste under bordet. Vet någon vart man kan få tag på dom?


11 maj - Älskade solstråle


11 maj - Onsdag

Trött. Trodde det skulle fortsätta vara mulet som imorse så man kunde ha en vilodag, men tji fick jag. Den blå himlen börjar krypa fram ur sitt gömme.

Har precis haft Olof över på en kopp svart och skrattat åt MacGyver. Nu har han skuttat hem på sina kryckor så jag och Leon är ensamma igen.
Jag undrar, jag undrar vad vi ska hitta på den här dagen. Städa kanske? Leon tycker ju att det är väldigt spännande med den där dammsugaren:)

10 maj - Tiffiniffa

Öhm.. Kameran har fått legat i byrån några dagar nu. Även idag.
Blev less på att bara gå runt i Nälden idag. Finns ju ingenstans att gå om man vill vistas i solen (förutom de ställen jag gått tjugoelva gånger på), så jag tog och åkte till svärföräldrarna i Trångsviken. Gick en promenad där och sen så låg jag bara och njöööööt av solen.

Nu när det är såhär varmt, kvavt för det inte blåser och man känner doften av solskyddsfaktor så längtar jag till utlandet så mycket att jag nästan gråter.
Innan det här året är slut så måste jag ha åkt. Så är det bara. Punkt!


9 maj - Välkommen sommaren!

VILKEN DAG! Hur underbart väder som helst och så lång promenad på det. Sen att jag har världens snällaste son är ju bara grädde på moset!:)
Vi avslutade den här ute dagen med en liten promenad med hela familjen och rundade av med en tonfisksallad.
Nu ska vi leka upp den sista energin, lägga barnen och så blir det hockey klockan 20.
Bra, bättre, bäst!

9 maj - CAMA RÅÅ



Fick igång webbcamen, hehe! Vi sitter ute på balkongen och myser för fulla muggar. 22+ och strålande sol, kan det bli bättre?!

6 maj - Nu ska vi äta lunch. Ha en bra dag!



6 maj - Shellack




Min ring jag fick i födelsedagspresent som blev klar att hämta igår.

5 maj - Ett stort TACK

Ett stort TACK till min Tommy som skjutsade mig och Leon till föräldragruppen imorse när bussen var full och vi inte fick åka med.
Ett stort TACK till Marielle at Parelle som gjorde mina naglar fin fina.
Ett stort TACK till Marielle som passade Leon samt färgade mitt hår ikväll.
Ett icke tack till den sura busschauffören, min icke mottagliga kropp och min klumpighet.

Ja det var väl allt?
Tack för mig. Nu ska vi spela.

4 maj - Ikväll så hittade vi foten för första gången


4 maj - Vi har testat ätit gröt några dagar nu

Det är SUPER DUPER GOTT!


4 maj - Igår åkte hoppgungan fram



3 maj - Shellack

På torsdag så ska jag äntligen få pröva på shellack på jobbet!! Jag är över glad!!

Men vad är shellack?
Shellack är ett slags lack som sitter som gele, men är ett nagellack. Man målar det som ett vanligt lack och sedan så sitter man med handen i en UV-lampa som fixerar lacket.
Det roliga med shellack är att det sitter i minst 14 dagar och på vissa ännu längre. Inget slitage utan blanka, fina och starka naglar (då shellack även fugerar som en stärkare av dina naglar).

Shellack finns att göra i en massa olika färger, men man kan även göra fransk manikyr. Känner du för en annan färg en kväll så är det bara att måla med vanligt nagellack ovanpå och ta bort som vanligt med nagellacksborttagning. Shellack skadas inte utav detta alls.


Peace and love för idag!
Idag kom det nya banor på Cod. Nya banor = ingen dator.

RSS 2.0