27 december - Dagarna

Nu sover lilla prinsen så gott, så passar på att ha lite strosa runt tid här hemma.
Dagarna går så otroligt fort nu. Den här dagen har gått förbi på två timmar har det känts som. Vart tar tiden vägen? Jag vill ju få njuta ännu mer utav dom.
Idag så har mesta tiden gått åt till sjukhuset. Jag och lilleman har varit och träffat lite barnmorskor och sånt. Han växer kan jag säga:)

Imorgon? Ja då har vi ännu en mysdag hemma.

26 december - Mammas lilla skatt

Blir lite andra prioriteringar här hemma nu. Jag har fullt upp att komma in i amningen och nya rutiner, så att sitta här finns inte alls i huvudet just nu.


Mammas lilla ängel. Tänk att man kan älska någon så mycket.
Han är helt underbar min skatt och jag kan inte slita blicken
ifrån honom många minuter. Älskade Leon Wincent

24 december - Baby lycka!

Nu har min och Tommys son äntligen kommit. Våran älskade Leon Wincent Larsson Nordbakk vägde 3520 gram och var 52 cm lång.

Nu ska jag krypa ner i soffan hos min lilla skatt.
God jul allihopa!


♥ ♥

23 december - Är det våran tur nu?

Nu jävlar kom det värkar. Vi sitter och klockar dom tillsammans nu.
Är det äntligen våran tur?

22 december - Mys hemma

Nu sitter jag hemma hos min egna lilla familj. Mensvärken den håller i sig som alltid men ingenting annat känner jag av. Otur otur.
Nu ska jag och min älskling mysa och titta på våran gran som vi ska klä imorgon:)

Natti!

22 december - Sekunder av guld

Det finns tillfällen som får en att inse att även om man vuxit upp och allt så är fortfarande varje sekund med dina föräldrar värd guld! Därför åkte jag in till stan i måndags och umgick lite mer med min mor. Det behöver hon.
Vi har varit lite mer på sjukhuset, lite mer på stan och shoppat och ätit gott. Allt för mor min.

Just nu så har jag placerat mig hos min far och inväntar min syster och bonusmor. Vi tänkte nämligen klä deras julgran innan min julgrans motståndare till far kommer, haha.

Barnmorskan trycker fortfarande på att innan nästa vecka så kommer bäbis att komma. Själv tror jag inte det, men man kan ju alltid hoppas. I bästa fall får jag väl åka in på julaftonskvällen.
Jag längtar efter min lilla kille nu. Jag längtar verkligen jätte mycket!

20 december - Tidig jul

Sitter för tillfället inne i stan hos min fader och ska titta på när brorsbarnen ska ha minijulafton här. Inte varje dag man har både mor, far, bonusmor, bror och hans barn samlade:)

Nej nu ska jag påbörja mitt kramkalas!

20 december - 40+6

Lille prins vill inte flytta ut ur sin trånga etta inne i magen än. Det spelar ingen roll hur mycket vi knackar på magen, han trivs där.
Jag var hos barnmorskan nyss där hon trissade upp honom en aning. Klämde och rörde runt en massa tills han sparkade ifrån. Det är min gosse det! I övrigt var allt perfekt precis som vanligt.
Imorgon mina vänner, då går jag in i vecka 41+0!

19 december - Riv i oboyen

Gubben vaknade efter en stund igår och höll mig sällskap resten av kvällen:) Vi tittade på Jurassic Park II och drack oboy. Tror ni inte att jag hade oturen att få två metallbitar på 1cm i just min oboy? Ajaj vad jag stack tungan på dom. Men det är tur att jag inte svalde dom jag som brukar klunka oboy i vanliga fall.

Sedan igår har jag inte haft några känningar alls på att lillen vill komma ut. Magen är i det lugnaste tillståndet någonsin sedan igår och jag har knappt haft sammandragningar. Lugnet före stormen?
Jag har gått 5 dagar över tiden nu och jag tror fortfarande på att han kommer att komma som en julklapp på julafton. Tommys far tror på att han vill komma ut den 22 december. Gör han det så får vi (med peppar peppar) komma hem med våran skatt på julafton:)

18 december - Är det verkligen lördag?

Jag behöver nog inte ens nämna vad som inte kommit än.

Ingen fantasi till att skriva och är grymt trött. Dock är klockan för lite för att ens tänka på att gå och lägga sig. Pinsamt ju.
Nu när jag vände mig om så såg jag att det var någon annan som också var trött men som inte alls tyckte det var för tidigt för att somna. Även att han ligger och kramar om tvdosan så jag inte kan ta den och så har han satt på fotboll på tv. Pojkar pojkar..

17 december - Styrke kramar

Kul att det är så många som skriver att dom väntar och skickar styrke kramar. Jag kan säga att ni är inte ensamma, haha! :) Varje dag nu får jag stärkande kramar via telefonen också, så nu känner jag mig extra taggad!

Som varje kväll så hoppas jag på att det är dags att åka in pga. att smärtorna är extra starka runt den tiden. Men som vanligt så försvinner det ju på morgonen. Just nu så håller sammandragningarna och smärtan på att komma tillbaka så åter igen så hoppas vi på att få åka in inatt. Vem vet, kanske det är denna natt som våran skatt vill ut?

17 december - Spegel spegel

Spegel spegel på väggen där, säg mig vart mitt barn är?
-Fortfarande i magen....

Jajjemen, ingen bebis, ingen liten pojke, ingenting. Igår när barnmorskan undersökte mig så sa hon att han hade börjat skruvat sig ner/ut. Men i och med att jag inte hade några värkar så var det bara till att sitta och vänta. Så ja, nu är det väl inte allt för länge kvar:)

Nu ska jag lämna min mor en liten stund och åka till svärföräldrarna och även få träffa min käraste som jag inte sett sedan i onsdags. Han har varit nervös att det ska ha börjat när han inte varit med:)

16 december - och fortfarande ingen bebis..

Om en timma bär det av till barnmorskan för att lyssna på lilla prins. Han vill fortfarande inte ut! Jaja, två dagar över tiden, vilket gnäll va? Men ni ska veta att två dagar det känns som tre veckor!
Klockan 6 imorse vaknade jag och hade så ont i revbenen så jag knappt kunde andas. Tydligen har han legat och sparkat på dom hela natten så det hade börjat domnat. Jädra bråkstake! Ska bråka innan han ens är ute:)

Nej detta funkar inte. Ska nog koka mig lite kaffe för att se om humöret blir något bättre. Jag är inte på topp denna morgon.

15 december - En jävla onsdag

Jobbig dag med dåliga besked..

Någon bebis då? Näe, men det börjar faktiskt göra ont nu. Tror mina ben ramlar av snart och magen har stått ut som en kanonkula hela dagen. Hoppas hoppas!

14 december - Vecka 40+0

Bebis:
Bebisen väntar nu bara på att förlossningen ska sätta igång. Barnets bröstkorg blir nu mer framträdande, det samlar på sig mer fett och extremiteterna blir starka. Barnet väger nu mellan 3,3 och 3,7 kg och är ungefär 49-54 cm långt. Snart är det dags.

Du:
Grattis – nu är du nästan framme. Livmodern, och därmed magen, har säkert sjunkt och de flesta bebisar är vid det här laget fixerade. Livmoderhalsen mognar och utplånas. Kanske känner du av förvärkarna oftare, kanske inte. Det finns kvinnor som aldrig känner av förvärkarna.
Rörelserna minskar pga platsbrist, men du ska fortfarande känna av din bebis. Ring till förlossningen om du undrar över något.
Många kvinnor har nu tröttnat innerligt på att vara gravida och vill ha tillbaka sina kroppar. Andra är rädda för att byta den trygga invanda graviditeten mot det okända föräldraskapet. Känslorna kan vara ett virrvarr just nu och det kan kännas både jobbigt och underbart på samma gång. Istället för att sitta hemma och vänta (för väntan kan bli lång) så passa på att göra saker som ni inte kommer kunna göra på ett tag sedan. Läs en bra bok, kolla på videofilmer, pyssla lite, gå på bio eller ut på restaurang om ni orkar.

Bebis vi längtar ihjäl oss! Kom ut


14 december - Det här med namn till sitt barn

Efter mycket om och men och gnäbb och gnabb hela sommaren så lyckades vi enas om ett namn till våran son i början på hösten. Det pirrade till i magen när vi bestämde det, så det är ingen tvekan om saken:)

Leon Wincent Larsson Nordbakk.



(Fortfarande inga tecken på att han vill ut)

14 december - Ett inlägg för min kära vän

Om 10 dagar är min kära vän sedan första dagsljuset hemma igen. Hon har varit duktig och praktiserat som reseledare i Tunisien i över två månader, det ni! Inte ett dugg avundsjuk..

Vi har alltid fått förfrågan om vi är systrar/tvillingar. Mikaela är 2-3 cm längre än mig, båda har blå ögon och tänk förut var jag lika blond som henne. Vi har alltid bott mittemot varandra eller haft ett avstånd på 4 minuter. Våra mödrar var bästa vänner i tidigare dagar så vi umgick ju jämt! Det kanske inte är så underligt att folk undrar egentligen.
Senast vi fick en förfrågan var i oktober när en man på stan kom fram och frågade bara sådär. Så ja, tydligen är vi lik varandra, haha!

Det är verkligen dags att komma hem nu kära vän!


14 december - Dagen noll

Så var dagen kommen då min älskade skatt är beräknad att komma. Vaknade tidigt imorse och hade ont, men nu när dagsljuset börjar komma så är det borta igen.
Nej nästa vecka, då tror jag att han kommer komma ut. Vi här hemma längtar så mycket efter lilla prinsen nu!

13 december - Magen dagen före noll

Fastnade en stund vid kameran nyss. Tänkte att vilken dag som helst blir den sista som jag kan ta kort på gomagen.
Tänk att denna mage bara vuxit och vuxit i 9 månader! Det är ganska sjuk. Nu när vi väl är framme vid den andra änden av tråden så känns det egentligen som om det bara gått 3 månader.

Sedan förra veckan så har magen sjunkit ännu mer. Nu får även en titt på min numera jätte fina piercing och navel som en gång gick inåt, haha!!


Det är ju imorgon som jag gått 40 fulla veckor, så jag fuskar lite idag. Men man vet aldrig vad som händer under dagarna nu.
Mamma gissar på att prinsen vill ut på lördag medans jag tror på julafton. Min förra gissning på 30 november gick ju käpprätt snett, så nu tar jag i lite extra.

13 december - Lucia

Lucia.. Ja, det är alltså Lucia idag.
Imorgon är bebis beräknad att komma.

12 december - Tredje advent

Jag sa ju att jag skulle må bättre idag! Fortfarande lite ont då och då, men inte lika mycket som inatt. Det är alltid värre på kvällen/natten. Så nu sitter vi och väntar åter igen på att våran skatt vill ge tecken på att komma ut.

Som vanligt på söndagar så kom min kära familj idag med. Det har nästan blivit lite utav en rutin nu att dom kommer hit och fikar på söndagar och jag tycker om det! Alltid lika mysigt när dom kommer:)

Kvällen till ära så får vi ännu mera trevligt besök. Karl tänker komma hit och bjuda på middag. Visserligen kommer jag nog att få laga den, men vafan. Man kan ju inte gnälla när vi ska få gott sällskap!
Till middag blir det bacon lindad fläskfilé med creme fraiche, vitlök och färska champinjoner. Jag blir hungrig bara av tanken på vad vi ska äta!

12 december - Sömnlös

Kan inte sova, har mensvärk och sammandragningar. Jag vet att det är förvärkar, men jag tänker inte hoppas på någonting för varje kväll jag känt liknande så har det varit borta dagen efter. Är bombis på att det kommer lugna sig tills morgonkvisten:)

Idag har vi bara slappat och inte gjort någonting speciellt ansträngande. Åkte en sväng till svärmor och tittade på när hon och hennes väninna bakade kakor som var himelskt goda. Sedan har vi bara legat hemma och tittat på film och inte gjort ett dugg. Skönt faktiskt!

Nej kanske ska ge sovandet ett försök till. Finns ju alltid tv under tiden:)

10 december - 4 dagar kvar

Handboll, innebandy.. Ja det är en hel del olika matcher på tvn ikväll. Just nu sitter vi och tittar på innebandy och äter kakor. Eller ja..iallafall Tommy. Jag själv sitter och väntar på att lilleman vill ge tecken på att komma ut. Det börjar bli lite svårt att sitta i soffan med den enorma magen:)

Personalen på förlossningen kom in till mig och mor idag och skämtade om att jag kunde börja för dom hade så lite att göra. Så om jag kom in så skulle jag få lyxen att få all personal för mig själv, haha. Dock så verkar lilleman inte lockas utav det. Han vill nog ligga kvar en vecka eller två:)
På tisdag är han ju beräknad, så nu är vi verkligen spända här hemma!

10 december - Recept på kakor

Så var det redan helg. Är åter hemma efter två dagar i staden. Varit med min moder på sjukhuset och sedan så har vi handlat lite saker och julklappar. Bland annat så fick lilleman en mjukdress och ett ytterplagg tills han ska hem från BB. Fick även en liten present ifrån jobbet, en Hugo Boss kalender till nästa år. Jag gillar den skarpt!



Fick en förfrågan om receptet på kakorna jag bakade här om dagen som jag tänkte att jag kunde slänga in också.

225 gr  smör/margarin
3/4  dl strösocker
2 dl  farinsocker
2  ägg
2 tsk  vaniljsocker
1 tsk  bakpulver
1/4 tsk  salt
4-5 dl  mjöl
200 gr  blockchoklad

Ugn 175 grader
Blanda smör, strösocker och farinsockret fluffigt. Blanda sedan ner äggen en åt gången och sedan ner med vaniljsockret. Tillsätt sedan mjölet, bakpulvret och saltet. Hacka chokladen i små bitar och blanda ner.
Klicka sedan på smeten med tex. en matsked på en plåt med bakpapper och in i ugnen 8-10 minuter.


Tänk på att kakorna blir större än man tror, så jag tog max 9 klickar smet/plåt.
Sedan finns det färdiga chokladknappar att köpa som ska stå i baksortimentet på affären. Ta då ca 4 dl knappar. Men jag tyckte det blev godare att hacka blockchoklad:) Sedan kan man ju blanda i nonstops eller daimkulor om man vill!

8 december - Vecka 39+1

Jag utlovade en bild och här kommer den. Den har kunnat blivit bättre, men herren min har inte tålamod till att fota. Han ville mest lägga sig på golvet och ta bilder upp och ner, haha. Men det är en bild och som sagt så har det skett en del förändringar de senaste veckorna.

Vecka 39+1


8 december - Lite trasiga och knasiga

Jag har för första gången bakat kakor -SJÄLV! Gissa vad god dom blev! Dom ser långt ifrån perfekt ut, men det är mina kakor och min design, haha. Senare ikväll ska jag tvinga hjärtat till ett bad och sen ska vi fika kakor och mjölk. Mumma!

Såg också att jag fått ett önskemål på en bild på magen. Var ju faktiskt ett tag sedan jag tog en bild och det har hänt en del de senaste tre veckorna. Så innan jag lägger mig ikväll så blir det en liten bild.

Nu återstår bara den jobbiga delen av bakandet - disken.


8 december - Dagens

Dagens pinsammaste: Jag sov till 13:00!
Har varit vaken i 2½ timma och känner mig redan trött. Nej, det sistnämnda är nog det mest pinsamma.
Jag måste nog göra något vettigt här hemma nu för att kompensera detta, haha.

8 december - Begäret av sötsaker

Dom senaste två veckorna så har jag haft ett galet jädra sötsug. Begäret kräver i detta fall toffifee och julmust. Dock så har jag bara fått toffifee en gång för jag vill inte äta en massa sötsaker (julmusten går att stå emot självmant). Så jag har sagt åt Tommy att han inte ska hjälpa mig med att få i mig sånt (även om jag lyckas få som jag vill ibland med lite grinighet, haha).

Men nu då? Nu sitter jag här och känner till och med doften av toffifee. Jag håller på att bli galen kanske? Hur som helst så är det ett jätte bra argument för mig - jag MÅSTE jag ha toffifee idag, thats it!


7 december - Snart nyår

Så var även denna dag förbi. Imorgon är det redan onsdag, vart tar tiden vägen!?
Det är 3 veckor och 3 dagar kvar tills nyår och det kommer garanterat att gå lika fort dit som om det gick på 3 dagar.
Medans alla andra börjar planera den "stora festen" och leta den perfekta festblåsan så vet jag att mitt firande kommer att hållas på den allra lugnaste nivån. Förhoppningsvis så har våran lilla kommit ut då också.

En vecka kvar till beräknad tid..


7 december - Vecka 39+0

Snart är det stora dagen här, då du kan krama och pussa bebisen.
Var inte orolig om du fortfarande går och väntar i slutet av denna
vecka det är bara cirka 5% av alla bebisar som föds på sitt beräknade
förlossningsdatum och hela 75% föds senare.

Bebis:

En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.
Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.


7 december - Skulle ha = måste?

7 december:
Jag har namnsdag (Angelica).
Jag har gått 39 fulla veckor idag.
Graviditeten räknas nu absolut som fullgången.
Magen sjunker mer och mer (säckpipa).
Inga tecken på förlossning än.
Klarat ut CSI fatal conspiracy.
Orkar inte klä på mig.
Hittat ett par skitsnygga stövlar för 2papp. Lika bra att glömma..
Drömde en mardröm igen. Händer nästan varje natt nu?
Väntar på att klockan ska bli 20,00 då Operation skönhet börjar.
Skulle ha vattnat blommorna som inte orkar stå upp längre.
Skulle ha åkt in till stan för att handla julklappar.

Massa skulle, lite måsten. Jag sätter mig och stirrar på magen istället.

6 december - Vardagslyx

Ingen bebis och inga nya tecken. Som vanligt så sitter vi och väntar..och väntar och väntar och väntar och vän.... Men den som väntar på något gott you know!!:) Lika glad är jag ändå.

Hjärtat var en god man och lagade middag trots att han är den som jobbat idag. Blev kycklingburgare och strips. Lite lagomt med vardagslyx och jätte gott!:)
Nu ska jag bara sitta och invänta något bra på tvn och inte göra så mycket mer utav den här dagen. Det har varit en väldigt lugn och skön dag. Självklart ska slutet vara likadant.

God kväll gott folk!

6 december - Händig ringare

Jag känner mig så händig som tog tag i att ringa vaktmästaren imorse. Mina tankar överförs i deras händer som arbetar och det gör mig faktiskt händig, hehe. Nu äntligen fungerar både kyl och fläkt här i hemmet. Återstår bara att se om det är någon som gnager i taket inatt. Låt oss hoppas på tystnad.

Löste nyss ett fall på CSI och nu då? Frukost har jag ju ätit och dammsugit/dammtorkat har jag också hunnit med denna morgon. Kanske ska unna mig några minuter i vila. Jag tror magen (man kan skylla allt på den nu de sista dagarna) vill det:)

6 december - Vaktmästare är mästare

Godmorgon!
Idag har jag turen att ha två stycken vaktmästare på besök. Jag får gå runt i lägenheten och peka på alla fel och dom fixar. Hur enkelt är inte det?! Haha.
Vi har ju en massa problem med råttor på vinden i detta område och dom jävlarna håller mig vaken på natten!! Så nu ska dom väck. Sen så har våran nya (!!) kyl gått sönder och "håller inte tätt" = alla matvaror blir förstörda. Igår hade vi också oturen att fläkten till lägenheten gick sönder, så imorse vaknade vi och hade 25-26 grader i lägenheten.
Men nu har ju jag sådan tur att herrarna är här och hjälper mig med alla problem:)



5 december - Andra advent

Mys pappa och bonusmamma var nyss här och "firade" min namnsdag. I våran familj är det lite utav en tradition att man ska uppvaktas på namnsdagen och då jag har namnsdag på tisdag och dom missade Emilia i november så hade vi lite firande med fika och mys idag:)

Nu ska vi få lite mer besök utav grannarna. Kaffepannan på igen då.

4 december - Fortfarande hemma

Tänkte bara säga att jag fortfarande är hemma med bebis i magen. Haft några lugna dagar som spenderats med svärmor bla.
Bebis på G? Ingen aning, har småvärkar men thats it.

Nu ska vi kika efter middag.

1 december - Toffifee

Dom säger att jag ska vila, så jag tänker vila. Hjärtat har köpt toffifee åt mig och planerat in en filmkväll. Så i'm off for tonight!

1 december - Så var det bara 13 dagar kvar

VÄLKOMMEN DECEMBER!
Som vi har väntat och längtat efter denna månad! Vi har kämpat oss igenom krämper och illamåenden i alla dessa dagar och nu är äntligen denna månad kommen, december.

Inatt drömde jag att våran älskade son föddes. Jag satt i soffan och tittade på film med Tommy och vips så började ett huvud komma ut. Inga smärtor, ingen känsla, ingenting. Huvudet bara kom pang bom.
Jämfört med min dröm så hoppas jag att det ska kännas lite mer än så när jag ligger inför förlossning, haha.

Imorgon är det dags för barnmorskan igen. Ska bli intressant att se om det växt något mer sedan förra veckan. Sist så frågade hon hur jag kände inför förlossningen och mitt enda svar är: Jag längtar mer än någonsin. Ingen rädsla, smärta må det få va och kommer att va, men jag längtar!

1 december - Rastlös sådär mitt i natten

Hostan och lilleman i magen låter mig inte sova. Så fort jag lägger mig ner så blir det full rulle i mage och sparkar på revbenen. Busunge!
Hostan har heller inte gått över än, så jag får sova ensam inatt...igen. Stackars Tommy som inte får sova i sängen, hehe. Han erbjöd mig att få sova på soffan med honom, men jag blev snabbt utkickad när jag började hosta igen. Så kan det gå!

Sitter och småtittar lite på Filip och Fredrik på tvn. Dom mixar allt som man vanligen brukar dricka/äta och sedan dricker dom upp det. Dom mixade allt från pizza och fanta, mosbricka med pucko till biff och vin. Tvi fyfan!

RSS 2.0