30 november - Vecka 38+0

Bebis:
Nu är bebisen redo att möta sin publik. En genomsnittlig bebis håller fortfarande på att lägga på sig underhudsfett, för att kunna klara temperaturskiftningar bättre efter födseln. De flesta bebisar väger mellan 2,7 och 4,3 kg när de föds och pojkar brukar vara något tyngre än flickor. Alla inre organ är färdigutvecklade, men lungorna är de som når full utveckling sist.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus.

Du:
Du kanske mest känner dig som en strandad val de sista veckorna. Försök ta det lugnt – det kan dröja innan nästa tillfälle. Gå på bio, läs en bok som inte handlar om graviditet och bebisar, gå till frisören eller tillbringa tid tillsammans med din partner. Ingen av er kommer att ha särskilt mycket tid till att laga mat de första veckorna efter att bebisen är född, så det är ett smart drag att förbereda och frysa in mat för att rädda upp läget senare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0